Η Επιτροπή αποφασίζει σήμερα για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Ένα ακόμα βήμα προς την κανονικότητα

Υπέρ της άρσης της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης

Ένα ακόμα βήμα προς την κανονικότητα αναμένεται να κάνει σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που θα συνεδριάσει για το ενδεχόμενο μιας νέας χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού

Την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε το πράσινο φως για την επιστροφή των σχολικών εκδρομών, την όρθια διασκέδαση και την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα στο 50% της χωρητικότητάς τους

Κορωνοϊός: Μειώνεται το ιικό φορτίο στα λύματα - Σε ποιες περιοχές αυξήθηκε

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο της άρσης της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, αναμένεται να παραμείνει η σύσταση για χρήση της σε περιπτώσεις έντονου συνωστισμού, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον παραμένει κυρίαρχη και άκρως μεταδοτική.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί. 

Κορωνοϊός: «Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους»

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα» και ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους».

Τσιόδρας: «Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα»

Παράλληλα, ο καθηγητής Παθολογίας Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας σε ημερίδα αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Όμικρον και στη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. 

Σωτήρης Τσιόδρας: «Είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε επείγουσα φάση»

Όπως είπε, αναμένεται σταδιακή επάνοδος στην κανονικότητα αλλά και συνέχιση της επιτήρησης του κορωνοϊού, που θα συνεχίσει την ενδημική του παρουσία, επισημαίνοντας πως η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να φέρει σταθεροποίηση στην κατάσταση της πανδημίας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

«Δεν είμαστε στο τέλος του κορωνοϊού, ίσως είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε ''επείγουσα φάση''», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top