Σωτήρης Τσιόδρας: «Είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε επείγουσα φάση»

Η προστασία από θάνατο ανεβαίνει στο 100% με τις τρεις δόσεις εμβολίου

Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας σε ημερίδα με τίτλο «Δύο χρόνια πανδημίας Covid-19: Προκλήσεις και διδάγματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις» προέβλεψε την σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα αλλά και στην συνέχιση της επιτήρησης του κορωνοϊού

Τσιόδρας: «Να εμβολιαστούν όσοι νόσησαν με κορωνοϊό γιατί θα ξανακολλήσουν»

Ο καθηγητής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» θα οδηγήσει σε μια σταθεροποίηση της κατάστασης. Ωστόσο προειδοποίησε ότι είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε «επείγουσα φάση».

Η ομιλία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ξεκινά στο 1.02.00:

«Μην ξεγελιέστε, η Όμικρον θα μας ακουμπήσει όλους»

Όσων αφορά τη χώρα μας, ανέφερε ότι παρόλο που τα κρούσματα είναι πολλά οι θάνατοι δεν είναι τόσο πολλοί και αυτό οφείλεται στο ότι η Όμικρον οδηγεί σε πιο ήπια νόσο ενώ αυξάνεται και η εμβολιαστική κάλυψη.

Για την πιθανότητα να πεθάνει κάποιος ανέφερε ότι είναι 1.000 μεγαλύτερη για τους άνω των 80 σε σχέση με τις νεότερες ηλικίες ενώ για να καταλήξει κάποιος σχετίζεται και με την ηλικία του ασθενή. 

Σχεδόν στο 100% η προστασία με τρεις δόσεις

Σύμφωνα με στοιχεία από την Ελλάδα ο κος Τσιόδρας ανέφερε ότι η προστασία από θάνατο και σοβαρή νόσο ανεβαίνει στο 100% με τις τρεις δόσεις του εμβολίου.

Δεν χρειάζεται ειδικό εμβόλιο για την Όμικρον

Όσων αφορά το ειδικό εμβόλιο για την Όμικρον είπε ότι πειραματικά δεδομένα από πειραματόζωα έδειξαν ότι οι τρεις δόσεις με το υπάρχον εμβόλιο είναι καλύτερες από ένα ειδικό εμβόλιο. 

Οι χειρότερες επιπλοκές του κορωνοϊού

Κλείνοντας ο καθηγητής αναφέρθηκε και στις επιπλοκές του κορωνοϊού σε αυτούς που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία ή σε ΜΕΘ ή ακόμα και σε αυτούς που δεν νοσηλεύτηκαν. 

Σωτήρης Τσιόδρας: Πόσο αποτελεσματικό είναι κάθε εμβόλιο

Αναφέρθηκε στα εγκεφαλικά επεισόδια, στις θρομβώσεις, τον καρδιαγγειακό κίνδυνο από κολπική μαρμαρυγή μέχρι και την καρδιακή ανεπάρκεια.Επίσης προειδοποίησε τις εγκύους ότι ο ιός οδηγεί σε καταστροφή του πλακούντα. 

Τέλος δεν παρέλειψε να μιλήσει για την τεράστια επίδραση στην πνευματική υγεία του πληθυσμού καθώς όπως είπε 53 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από μείζονα κατάθλιψη 76 εκατ. από αγχώδη διαταραχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top