Κορωνοϊός: «Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους»

Ο Νίκος Τζανάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί νέα μετάλλαξη

Στην αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία σύντομα θα επιτρέψει στους πολίτες να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Ιδίως αν είμαστε μόνοι μας στον δρόμο ή περπατάμε με την παρέα μας», εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Κορωνοϊός: «Το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά σε μια κανονικότητα»

Ανέφερε ακόμη ότι το υγειονομικό σύστημα αποσυμπιέζεται, παρόλο που «ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου ο ιός προκαλεί μολύνσεις και το βλέπουμε, καθώς τα κρούσματα διατηρούνται ψηλά. Ωστόσο, βλέπουμε να μειώνονται οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις. Είμαστε σε ανάλογα χαμηλό επίπεδο από τον Οκτώβριο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Σχολιάζοντας την πλήρη χαλάρωση των μέτρων στην Αγγλία αλλά κυρίως την άρση της καραντίνας για τους νοσήσαντες, τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. «Δεν πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα η άρση της καραντίνας για τους νοσήσαντες. Ιδίως μέχρι να επιτύχουμε ένα μεγάλο εμβολιαστικό ποσοστό στις ηλικίες άνω των 60» είπε.

Από την άλλη, βέβαια, ο καθηγητής Πνευμονολογίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: «Δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση νέου επιδημικού κύματος»

«Δεν το λέω για να φοβίσω. Στατιστικά ανά 6 μήνες προκύπτει μια νέα μετάλλαξη. Το λέω πιο πολύ για να προβληματιστούν οι ιθύνοντες ώστε να επεκτείνουν τους εμβολιασμούς στον υπόλοιπο κόσμο ώστε να πιέσουμε τον ιό».

Τέλος, επεσήμανε πως λόγω της ενδημικότητας του ιού εποχιακά ίσως έχουμε νέες εξάρσεις και πιθανώς να δημιουργηθεί ένα διπλό εμβόλιο για τη γρίπη και τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top