Κορωνοϊός: «Δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση νέου επιδημικού κύματος»

Τι είπε η Μ. Θεοδωρίδου για τα εμβόλια Novavax, Sanofi και την τέταρτη δόση

Όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου για την εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα

Για εικόνα σταθεροποίησης της πανδημίας στην Ελλάδα έκανε λόγο η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε όσον αφορά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: 18.094 νέα κρούσματα σήμερα - Στα ύψη ο αριθμός των νεκρών

Μάλιστα, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι δεν αποκλείεται στο μέλλον η επανεμφάνιση ενός νέου κύματος: «Η σκέψη των ανεμβολιαστων ότι το πρόβλημα βαίνει στο τέλος του είναι εσφαλμένη. Δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση νέου επιδημικού κύματος», είπε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός: Πάνω από 5.000 κρούσματα στην Αττική - Ο χάρτης διασποράς

Θεοδωρίδου: Τι είπε για τα εμβόλια Novavax και Sanofi και την τέταρτη δόση

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρθηκε ακόμα στα νέα εμβόλια Novavax και Sanofi που παραλαμβάνει η Ελλάδα. 

Γκάγκα: Έρχεται το εμβόλιο της Sanofi στην Ελλάδα – Πότε φτάνει το Novavax

Όπως είπε, το εμβόλιο Novavax συστήνεται για βασικό εμβολιασμό, ενώ στόχος του εμβολίου της Sanofi, βάσει των κλινικών μελετών, είναι να χρησιμοποιείται ως αναμνηστική δόση, ανεξάρτητα από το είδος και τον τύπο των εμβολίων που έχουν χρησιμοποιηθεί για τον βασικό εμβολιασμό.

Αναφορικά με την τέταρτη δόση, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε πως συστήνεται στους ανοσοκατασταλμένους τρεις μήνες μετά την τρίτη δόση, ενώ για παιδιά και εφήβους 15-17 ετών που είναι ανοσοκατασταλμένα, συστήνεται η τρίτη δόση.

«Στόχος του ΠΟΥ είναι να έχει εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι τέλος καλοκαιριού, διαφορετικά θα υπάρχει μια συνεχόμενη απειλή. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί σε ένα πνεύμα διεθνούς συνεργασίας», κατέληξε, υπενθυμίζοντας στους γονείς ότι δεν πρέπει να αναβάλλουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους για άλλες ασθένειες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top