Φωτιά πλοίο - Αποκάλυψη: Υπήρχε βυτίο στο φλεγόμενο κατάστρωμα

Για «ναρκοπέδιο» κάνουν λόγο οι πυροσβέστες που επιχείρησαν στο σημείο

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των πυροσβεστών που κατέβηκαν στο φλεγόμενο πλοίο και διέσωσαν τους δύο οδηγούς. Από ότι φαίνεται όμως, υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που το φλεγόμενο πλοίο μπορούσε ανά πάσα στιγμή να τιναχθεί στον αέρα.

Φωτιά πλοίο: «Ζήσαμε έναν εφιάλτη» - Οικογένεις με μωρά στη θάλασσα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή και με πληροφορίες από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, υπήρχε βυτίο στο κατάστρωμα το οποίο πιθανόν να μετέφερε εύφλεκτο υλικό. Αυτό αποδεικνύεται από βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού. 

Φωτιά πλοίο: Διασώθηκαν οι δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ από την ΕΜΑΚ

Όπως φαίνεται και σε εικόνες από ελικόπτερο, το κατάστρωμα έβραζε από τις υψηλές θερμοκρασίες,  ενώ οι φλόγες δεν είχαν ακόμη σβήσει. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θεωρεί πως η αντίδραση του Ιταλού κυβερνήτη του πλοίου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή λειτούργησε ψύχραιμα και ακολούθησε το πρωτόκολλο.

Όταν είδε ότι με τα μέσα που διέθετε δεν μπορούσε να σβήσει τη φωτιά προχώρησε σε εντολή εγκατάλειψης του πλοίου και κατέβασε σε σωστικές λέμβους επιβάτες και πλήρωμα για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι πυροσβέστες που επιχείρησαν στο σημείο κάνουν λόγο για ένα ναρκοπέδιο. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top