Πάτρα: Πήγε να εμβολιαστεί με ιερέα για να τη «διαβάσει» επιτόπου

Ιστορίες από τα εμβολιαστικά κέντρα - Πηγαίνουν με τον αγιασμό στο χέρι

Τι άλλαξε στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Δευτέρα 7/2 - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο του Star 

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού για τον κορωνοϊό βιώνουν καθημερινά πολλά ευτράπελα από πολίτες που δεν έχουν πειστεί ακόμα για τα οφέλη του εμβολίου

Τις τελευταίες εβδομάδες, στην Άνω Πόλη Πατρών έχουν καταγραφεί διάφορα αξιοσημείωτα περιστατικά στα εμβολιαστικά κέντρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του pelop.gr, μία γυναίκα από την Πάτρα πήγε να εμβολιαστεί, αλλά όχι μόνη. Συνοδευόταν από τον πνευματικό της, προκείμενου, όπως είπε, αν πάθει κάτι από τον εμβολιασμό να την «διαβάσει» επιτόπου. 

Πάτρα: Εμβολιάστηκε με δίπλωμα οδήγησης ενός 28χρονου κι έγινε καπνός

Μία άλλη γυναίκα είχε πάει στο εμβολιαστικό κέντρο του ΙΚΑ Άνω Πόλης με ένα μπουκάλι αγιασμό. Όταν ήρθε η ώρα της εμβολιαστικής δόσης, ρώτησε τη νοσηλεύτρια που θα την τρυπήσει και έριξε αγιασμό στο σημείο, γιατί πίστευε πως έτσι δε θα πάθει τίποτα. 

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που οι νοσηλευτές κλίνονται να πείσουν τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να πάθουν κάτι. Πριν λίγες μέρες, ένα ηλικιωμένος ζήτησε από την νοσηλεύτρια που του έκανε το εμβόλιο να του κάνει επιτόπου και ένα self test για να διαπιστωθεί αν … κόλλησε κορωνοϊό από το εμβόλιο. 

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

Η νοσοκόμα προσπαθούσε για πολλή ώρα να του εξηγήσει πως δε λειτουργεί έτσι το εμβόλιο, αλλά δεν κατάφερε να τον πείσει. 

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές αναφέρουν πως τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών, λόγω του μέτρου προστίμου στους ανεμβολίαστους. Το υγειονομικό προσωπικό αναφέρει πως οι περισσότεροι που πάνε να εμβολιαστούν για πρώτη φορά κάνουν συνεχώς τον σταυρό τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top