Απόκριες: «Όχι» στις παρελάσεις, «ίσως» για καρναβαλικές εκδηλώσεις

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το καρναβάλι

Στην Πάτρα πάντως, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τα καρναβαλικά άρματα - βίντεο από την ΕΡΤ

Οι Απόκριες πλησιάζουν, το τελευταίο τριήμερο των Αποκρεών είναι στις 6 – 7 Μαρτίου και τα βλέμματα είναι στραμμένα στις συνθήκες που θα εορταστούν φέτος. 

Ανησυχία για τις μεγάλες συγκεντρώσεις - Τι θα γίνει με το καρναβάλι

Χθες, συνεδρίασε η Επιτροπή των ειδικών και σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να εισηγήθηκε μία μικρή χαλάρωση των μέτρων στην εστίαση και συγκεκριμένα την άρση του ορίου των έξι ατόμων στα τραπέζια.

Πλην αυτής της χαλάρωσης, αποφάσισε να παραμείνουν οι καθήμενοι πελάτες, το πλαφόν του 10% της χωρητικότητας στα γήπεδα και το ανώτατο πλαφόν σε κάθε περίπτωση τα 1.000 άτομα.

Τι θα γίνει όμως με το Καρναβάλι; Όπως όλα δείχνουν, παρελάσεις δε θα γίνουν. Υπενθυμίζεται ότι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων όπως και θανάτων παραμένει υψηλός. Μόνο χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19.618 νέα κρούσματα και 87 νεκρούς, ενώ πάνω από 500 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κορωνοϊός: Πώς θα γιορτάσουμε φέτος τις Απόκριες

Ωστόσο, την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι συζητήσεις για το αν θα υπάρξουν καρναβαλικές εκδηλώσεις φέτος. Όπως μετέδωσε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Κατερίνα Παπακωστοπούλου, ίσως να υπάρξει μια σχετική επιείκεια φέτος και επιτραπούν καρναβαλικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής, μιλώντας χθες στον REALFM της Θεσσαλονίκης 107,1, επιβεβαίωσε ότι το θέμα του καρναβαλιού δε συζητήθηκε ακόμα και πως οι αποφάσεις για τις Απόκριες και τον αριθμό των οπαδών που θα εισέρχονται στα γήπεδα, θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων που θα έχουν εκείνη τη στιγμή στα χέρια τους οι ειδικοί.

Παράλληλα, ο ίδιος εξήγησε πως δεν ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν πως πρέπει να «θυσιαστεί» κάτι -και εν προκειμένω οι Απόκριες- για να σωθεί κάτι άλλο, δηλαδή, το Πάσχα. Το βέβαιο είναι πάντως, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, πως ο σχεδιασμός κινείται προς τη χαλάρωση των μέτρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top