Ανησυχία για τις μεγάλες συγκεντρώσεις - Τι θα γίνει με το καρναβάλι

Πλεύρης: Την Πέμπτη οι αποφάσεις για το τι θα γίνει με τις απόκριες

Όλα ανοικτά είναι σχετικά με τη διεξαγωγή των καρναβαλιών και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, που ξεκινούν στο τέλος Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το θέμα θα τεθεί στο τραπέζι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων την Πέμπτη. 

Όπως τόνισε, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, βούληση της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ωστόσο οι μεγάλες συγκεντρώσεις προκαλούν ανησυχία.

Χωρίς τεστ, μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στη χώρα

Για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, είπε πως οι 300.000 πολίτες, που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχoυν κάνει τρίτη δόση, θα στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και επίσης θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην εργασία.

Λήγουν σήμερα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων δεν έχουν κάνει τρίτη δόση

Πλεύρης: Αποκλιμάκωση της πανδημίας μέσα στον Φεβρουάριο 

Δήλωσε, επίσης, ότι όσοι έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, εφόσον προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός Ένωσης που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Το σχέδιο απόλυσης – Πώς θα αναπληρωθούν τα κενά

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση είτε αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους είτε αν ο εμβολιασμός τους πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός και όσοι δεν εμβολιαστούν, να μείνουν εκτός ΕΣΥ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top