Χωρίς τεστ, μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στη χώρα

Νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι τον Φεβρουάριο τα κρούσματα θα «σκαρφαλώσουν» ξανά στις 35.000

Σε νέα χαλάρωση των μέτρων προχώρησε η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τις 7 Φεβρουαρίου καταργείται υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό, είτε rapid είτε μοριακού, από τους ταξιδιώτες οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα.

Πλεύρης: Αποκλιμάκωση της πανδημίας μέσα στον Φεβρουάριο 

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα επιδεικνύοντας μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Κορωνοϊός: Η χώρα της Ευρώπης που καταργεί όλα τα μέτρα - Τέλος οι μάσκες

Υπενθυμίζεται πως οι ταξιδιώτες αυτή τη στιγμή πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Πλεύρης: Ο Τσιόδρας συνεχίζει να έχει πρόσβαση σε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα

Σε διάψευση των πληροφοριών ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν έχει πλέον πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης προχώρησε ο Θάνος Πλεύρης.

«Η τακτική ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας συνεχίζεται από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος, εννοείται πως έχει συνεχώς πλήρη πρόσβαση σε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Οποιαδήποτε αναφορά για δήθεν διακοπή πρόσβασης στα στοιχεία είναι παντελώς ανακριβής» τονίζει ο υπουργός Υγείας, σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει ο κ. Πλεύρης, «πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από τον Καθηγητή και μας παρουσίασε όλα τα νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top