«Θερίζει» ο κορωνοϊός στο Άγιο Όρος

Περίπου 40 μοναχοί μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους

Η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στο Άγιο Όρος όπου σχεδόν καθημερινά μετρούν νέους νεκρούς. Περίπου 40 μοναχοί μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Την ίδια ώρα η εισαγγελία ερευνά καταγγελίες για μοναχούς αντιεμβολιαστές που κάνουν κηρύγματα. 

Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες ο τρίτος κατά σειρά μοναχός, ο πατέρας Δαμιανός, από την Ιερά Μονή Φιλοθέου έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Στη συγκεκριμένη μονή από τους 60 μοναχούς, οι οποίοι είναι ανεμβολίατοι, νοσούν περισσότεροι από 20. Οι περισσότεροι, μάλιστα, αρνούνται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και έχουν απομονωθεί στα κελιά τους.

Κορωνοϊός: Τρεις νεκροί σε έναν μήνα στο Άγιο Όρος 

Ο αριθμός των νεκρών στην Αθωνική Πολιτεία αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Σύμφωνα με τον αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, οι μοναχοί που έχουν χάσει τη ζωή τους ξεπερνούν ακόμα και τους 40.   

Στο Άγιο Όρος είναι 1800 μοναχοί, από τους 1800 οι 400 είναι ξένοι, είναι Ρώσοι, Ρουμάνοι, Σέρβοι, Βούγλαροι, αυτοί δεν είχαν εμβολιαστεί. Από τους Έλληνες από τους 1300 έχουν εμβολιαστεί οι 500 και οι υπόλοιποι οι περισσότεροι έχουν νοσήσει και έχουν πιστοποιητικό νοσηλείας.  

Στο Άγιο Όρος, σύμφωνα με καταγγελίες αντιεμβολιαστές μοναχοί μέσω κηρυγμάτων  αποτρέπουν τους πιστούς από το εμβόλιο. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο μοναχού, από τον περασμένο Ιούλιο, όπου έχει μέχρι σήμερα 35 χιλιάδες επισκέψεις.   

Τις καταγγελίες για τα κηρύγματα αντιεμβολιαστών μοναχών ερευνά η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top