Κορωνοϊός: Τρεις νεκροί σε έναν μήνα στο Άγιο Όρος

Νοσεί και ο αρνητής ηγούμενος της μονής του Αγίου Παύλου

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες 22/12

«Φουντώνει» η πανδημία κορωνοϊού στο Άγιο Όρος, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν πεθάνει τρεις άνθρωποι στη μονή του Αγίου Παύλου, ενώ νοσεί και ο 90χρονος ηγούμενος της μονής, Παρθένιος, ένθερμος αρνητής του κορωνοϊού και αντιεμβολιαστής. 

Όπως αναφέρει το makthes.gr, που επικαλείται πηγές από τη μοναστική πολιτεία, από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει τρία άτομα στη Μονή Αγίου Παύλου. 

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Νέα μέτρα με μάσκα παντού και αναβολή εκδηλώσεων 

Πρόκειται για δύο μοναχούς 70 ετών, ενώ πέθανε κι ένας εργάτης στη μονή. 

Όσον αφορά στον Ηγούμενο, ο οποίος είναι πάνω από 90 ετών, η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή και παραμένει στο μοναστήρι.

Κορωνοϊός: Πρόταση στο Μαξίμου για lockdown από 3 Ιανουαρίου

Από τη Μονή του Αγίου Παύλου ξεκίνησε η διασπορά του κορωνοϊού και τον Σεπτέμβριο του 2020. Τότε ανιχνεύτηκαν για πρώτη φορά στην Αθωνική Πολιτεία οχτώ κρούσματα κορωνοϊού και η Μονή μπήκε σε καραντίνα. Στη συνέχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε στο Άγιο Όρος κι εξέτασε μοναχούς, εντοπίζοντας κρούσματα σε τουλάχιστον ακόμα δύο Μονές. 

Τότε η Μονή του Αγίου Παύλου επέμενε σε ανακοινώσεις της ότι δεν πρόκειται για κρούσματα κορωνοϊού, αλλά για «έκτακτη επιδημία γρίπης».

Κορωνοϊός: Έρχεται δραματική αύξηση κρουσμάτων – Τι δείχνουν τα λύματα

Ο Ηγούμενος Παρθένιος από την άλλη, πέρσι τον Απρίλιο, καλούσε την κυβέρνηση να ανοίξει τις εκκλησίες γιατί μόνο ο Θεός σώζει. Σε κηρύγματά του τέλος έλεγε πως δεν έχει ευλογία από εκείνον όποιος κάνει το εμβόλιο και ότι ο κορωνοϊός είναι «έργο της μασονίας και του σατανά». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top