Τέταρτη δόση: Ανοίγει η πλατφόρμα την Πέμπτη 20/1 - Ποιους αφορά

Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών σε μικρά νησιά

Όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό και τα στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας 

Την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό με την τέταρτη δόση και θα αφορά την ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων, όπως ανακοίνωσε χθες, κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας του emvolio.gov.gr.

Εμβόλιο: Άνοιγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση - Σε ποιους χορηγείται

Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών σε 26 ελληνικά νησιά

Σχετικά με τα παιδιατρικά εμβόλια, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι έχει ανοίξει πλατφόρμα ώστε σε 26 νησιά, μεγέθους περίπου 1.000 κατοίκων να μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ήδη έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός παιδιών σε νησιά μικρότερα των 1.000 κατοίκων.

Κορωνοϊός: Πάνω από 40.000 τα κρούσματα σε παιδιά - Στα «ύψη» ο Rt

Μέχρι χθες 17/01 είχαν εμβολιαστεί 65.000 παιδιά, υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για άλλες 57.000 και υπάρχουν 50.000 ελεύθερα ραντεβού σε όλη τη χώρα. Η μόνη περιοχή που εμφανίζει αυξημένη ζήτηση για παιδιατρικά εμβόλια είναι η Αττική και τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν και νέα ραντεβού, σημείωσε.

Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού αύξησε τα ραντεβού για τους άνω των 60

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι από την ημέρα ανακοίνωσης του μέτρου έχουν εμβολιαστεί 208.000 πολίτες και το ποσοστό εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών ξεπερνάει το 90,2%.

Λήγει η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού από 1η Φεβρουαρίου

Περισσότερα από 750.000 διαθέσιμα ραντεβού υπάρχουν για την αναμνηστική δόση έως 31 Ιανουαρίου, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς από 1η Φεβρουαρίου το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει με την συμπλήρωση 7μηνου από την δεύτερη δόση.

Έτσι, όλοι οι πολίτες 18 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση έως 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους (δύο δόσεις) και έως 3 μήνες από την διενέργεια του εμβολιασμού τους με εμβόλιο Johnson&Johnson.

Ήδη, όπως είπε, 120.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί και απομένουν άλλοι περίπου 300.000. Τόνισε, μάλιστα, ότι αυτοί οι πολίτες έχουν προτεραιότητα για να βρουν ραντεβού εμβολιασμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top