Εμβόλιο: Άνοιγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση - Σε ποιους χορηγείται

Θεοδωρίδου: Τα αντισώματα στα παιδιά κρατάνε περισσότερο από 6 μήνες

Η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους θα ανοίξει την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωση στη σημερινή ενημέρωση ο Μάριο Θεμιστοκλέους. 

Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ελλάδα - Πλησιάζουμε τον μέσο όρο της Ε.Ε.;

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δήλωσε σήμερα πως η χώρα έχει ξεπεράσει πλέον τους 18,65 εκατ. εμβολιασμούς.

Όσον αφορά τα ραντεβού για εμβολιασμού υπάρχουν αυτήν την στιγμή 750.000 διαθέσιμα ραντεβού. 

Θεοδωρίδου: Τα αντισώματα στα παιδιά κρατάνε περισσότερο 

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου υπενθύμισε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ότι η χορήγηση των εμβολίων έχει αποδείξει την πολύτιμη συμβολή τους για την αποφυγή των θανάτων.

Έρευνα: Γιατί δεν κάνουν το εμβόλιο οι Έλληνες αρνητές

«Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η εξουδετερωτική ικανότητα των αντισωμάτων στα παιδιά ήταν ίδια με των ενηλίκων ενώ η κυτταρική ήταν διπλάσια από αυτήν των ανηλίκων» δήλωσε επίσης η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών  

«Τα αντισώματα στα παιδιά διαρκούν πέραν των έξι μηνών και όλα δείχνουν πως τα παιδιά διαθέτουν ισχυρούς μηχανισμούς αντιμετώπισης της λοίμωξης» συνέχισε. 

Κορωνοϊός: Τι γνωρίζουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον και τα μικρά παιδιά

Η μετάλλαξη Όμικρον αύξησε και τον αριθμό εισαγωγών των παιδιών στα νοσοκομεία, ωστόσο οι γονείς δε χρειάζεται να ανησυχούν καθώς στα βρέφη κάτω του ενός έτους η εισαγωγή στο νοσοκομείο γίνετια συνήθως για προληπτικούς λόγους. 

Τέλος, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως οι έγκυες πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ενώ παρουσίασε τα στοιχεία νέας μελέτης που αποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός δε σχετίζεται με πρόωρο τοκετό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top