Κορωνοϊός: «Πάσχα στο χωριό, αλλά Απόκριες με μάσκες»

Οι προβλέψεις της Ματίνας Παγώνη για τα κρούσματα

Πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα και Απόκριες; Η Ματίνα Παγώνη απαντά - Πηγή/βίντεο: Σκάι

Την ώρα που οι επιδημιολογικοί δείκτες δείχνουν ότι έχει αρχίσει η αποκλιμάκωση της πανδημίας, με τα κρούσματα να παρουσιάζουν καθημερινά σταδιακή μείωση, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εμφανίστηκε αισιόδοξη για το πώς θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα.

Πότε πέφτει φέτος το Πάσχα;

Σύμφωνα με την πρόβλεψη που έκανε η κ. Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Σκάι, φέτος θα κάνουμε κανονικά Πάσχα στα χωριά. Ωστόσο, τις Απόκριες που είναι στις 6 Μαρτίου, θα φοράμε ακόμη τις μάσκες. 

Η μέρα που θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις απλές κλίνες θα είναι η μεγαλύτερη ανάσα για τον ιατρικό κόσμο.

Πότε πέφτει φέτος το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

«Καμπανάκι» Παγώνη για τους ανεμβολίαστους και τη μετάλλαξη Όμικρον

Αναφερόμενη στους ανεμβολίαστους, η κ. Παγώνη τόνισε ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο. 

Ταυτόχρονα, έκρουσε «καμπανάκι» στους άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα, παροτρύνοντάς τους να εμβολιαστούν άμεσα, γιατί η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική.

«Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον. Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε ότι αυτοί που έχουν απλά συμπτώματα είναι εμβολιασμένοι. 

Σε ό,τι αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, η κ. Παγώνη επισήμανε: «Όταν έχεις τόσα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μη νοσηλευτούν, να μην κάνουν επιπλοκές και να μην έχουμε θανάτους. Αν είχαμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων θα ήταν διαφορετικά». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top