Η μετάλλαξη Όμικρον πιέζει πλέον το ΕΣΥ και τις εφημερίες 

Αλλά και αισιοδοξία από την παραλαβή αντιικών φαρμάκων

Ο κορωνοϊός ξεκίνησε να πιέζει ξανά το ΕΣΥ με τη μεταδοτικότητα να βρίσκεται στα ύψη λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Οι εφημερίες πλέον είναι ξανά δύσκολες με τους υγειονομικούς ωστόσο να ελπίζουν σε αποκλιμάκωση της πανδημίας. Η πλατφόρμα για τα αντιικά φάρμακα άνοιξε χθες όπως δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ενώ συνεχίζεται ο εμβολιασμός των παιδιών. 

Ξεκινούν τη Δευτέρα τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Σύμφωνα με το video του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star, η εφημερία στο Αττικό Νοσοκομείο ξεκίνησε με όλες τις κλίνες ΜΕΘ για Covid -19  να είναι κατειλημμένες σύμφωνα με τους εργαζομένους.  Στον Ευαγγελισμό τα ασθενοφόρα κατέφθαναν το ένα μετά το άλλο μεταφέροντας  ασθενείς  με κορωνοϊό.  

Γκάγκα: Παραλάβαμε 5.700 αντιικά φάρμακα κατά του Covid-19

Η χαμηλή νοσηρότητα της Όμικρον φαίνεται να οφείλεται για τα πολλά εξιτήρια και αυτό δημιουργεί ελπίδες στους υγειονομικούς. Μάλιστα,  παρελήφθησαν  5.700  αντιικά χάπια όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα. Οι θεραπείες αρχικά θα χορηγούνται σε ασθενείς οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αντιικά φάρμακα - Πώς θα χορηγούνται

«Μετά την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), που αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα, θα παραληφθούν άλλες 25.000 θεραπείες» δήλωσε η κυρία Γκάγκα.  

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι οι νέες θεραπείες σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό του πληθυσμού μπορούν να βάλουν φρένο στον κορωνοϊό. Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στη χώρα μας ξεπερνούν τα 7. 170. 627.  Μάλιστα πολλοί γονείς σπεύδουν να εμβολιαστούν τα παιδιά τους  στο Mega εμβολιαστικό του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.  

Εμβολιασμός παιδιών: Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Ο εμβολιασμός των ανηλίκων είναι κρίσιμος,  καθώς νέες μελέτες φαίνεται να δείχνουν ότι ο κορωνοϊός αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη στα παιδιά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top