Εμβολιασμός παιδιών: Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Οι οδηγίες των παιδιάτρων

Όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό παιδιών και το σύνδρομο MIS-C στην ενημέρωση της Δευτέρας (10/1/2022)

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων ενημερώνει τους γονείς των παιδιών, που παρουσιάζουν συμπτωματολογία λοίμωξης (πυρετό, βήχα, συνάχι, εμετούς ή διάρροιες) ή γενικότερα είναι αδιάθετα, πριν προχωρήσουν στον εμβολιασμό του παιδιού τους κατά της νόσου covid-19, να μιλήσουν πρώτα με τον παιδίατρό τους και να ζητήσουν να το εξετάσει.

Κορωνοϊός: Τι είναι το σύνδρομο MIS-C σε παιδιά που νόσησαν - Τα συμπτώματα

«Με τα σχολεία ανοιχτά και την κοινωνία σε πλήρη κινητικότητα, η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού την περίοδο αυτή θα ταλαιπωρήσουν μεγάλο μέρος του παιδικού πληθυσμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία .

Τι μπορεί να σημαίνουν τα συμπτώματα;

«Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας βήχας μπορεί να είναι αποτέλεσμα βρογχίτιδας ή πνευμονίας, ή ακόμα και μόλυνσης με την παραλλαγή όμικρον του κορωνοϊού», σημειώνουν οι γιατροί.

Θεοδωρίδου: Πώς εμβολιάζονται τα παιδιά που έχουν νοσήσει

Για όσα είναι με πυρετό την ημέρα του εμβολιασμού, ή 1-2 ημέρες πριν, ας επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο που τα παρακολουθεί. 

Εμβόλιο: Άνοιξαν 120.000 ραντεβού για παιδιά 5 - 11 ετών

Ας ζητήσουν να τα εξετάσει και στην περίπτωση που θα τους συστήσει να αναβάλουν τον εμβολιασμό, να ακολουθήσουν την συμβουλή του.

«Εμβολιάστε τα παιδιά σας κατά της Covid-19. Το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά έχει αποδειχτεί ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό», καταλήγει η Ομοσπονδία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top