Κορωνοϊός: Απίστευτες καταγγελίες - Επιστρέφουν στη δουλειά με θετικό τεστ

Αρκεί τελικά η πενθήμερη καραντίνα;

Προβληματισμένοι είναι αρκετοί πολίτες, αλλά και εργαζόμενοι ως προς το αν αρκούν οι πέντε ημέρες καραντίνα για τους ασθενείς με κορωνοϊό. Μάλιστα, ορισμένοι εργαζόμενοι παραδέχονται ότι δουλεύουν αν και έχουν θετικό τεστ. 

«Η καραντίνα πέντε ημερών δεν είναι αρκετή», λένε οι επιστήμονες

«Εγώ έκανα self test και βγήκε θετικό. Ενημέρωσα στην εργασία μου που δουλεύω, σε εστιατόριο. Κάτσαμε πέντε μέρες στην καραντίνα, όπως προβλέπει και ο νόμος. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω επιστρέψει στη δουλειά με θετικό τεστ», κατήγγειλε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Άρη Λάμπου εργαζόμενος στην εστίαση.  

Πρόσθεσε, δε, ότι ανησυχεί μήπως κολλήσει τους συνάδελφους του, αν και ασυμπτωματικός.

Κορωνοϊός: 5 μέρες άδεια σε όσους βγουν θετικοί, εμβολιασμένους και μη

Σε παρόμοια καταγγελία προέβη και εργαζόμενη σε φαρμακείο. Όπως είπε στον δημοσιογράφο του Star, στον χώρο εργασίας της υπάρχουν τέσσερις υπάλληλοι, εκ των οποίων ένας βγήκε θετικός. Όμως την Πέμπτη ημέρα επέστρεψε κανονικά στη δουλειά, προκαλώντας ανησυχία στους υπόλοιπους συναδέλφους της.

Τι απαντούν οι ειδικοί για την λήξη καραντίνας στις πέντε ημέρες

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ προβλέπουν ότι από τη στιγμή που κάποιος νοσήσει, μετά από πέντε μέρες καραντίνα επιστρέφει στην εργασία του χωρίς  υποχρεωτικό τεστ, με διπλή μάσκα ή ΚΝ95 και μόνο αν δεν έχει πυρετό η σοβαρά συμπτώματα. Υπάρχει, όμως, κίνδυνος μετάδοσης;  

«Τυπικά υπάρχει ακόμα ένας υπολειμματικός κίνδυνος, μόνο που ειναι σε πάρα πολύ μικρό ποσοστό. Κατά συνέπεια, αυτού του είδους ο συμβιβασμός που έχει γίνει με την περικοπή των ημερών της καραντίνας θεωρείται αποδεκτός από διεθνείς κύκλους και φυσικά και από μένα», επεσήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Κιουμής.
  
Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι εργαζόμενοι αποφασίζουν από μόνοι τους να παρατείνουν την καραντίνα πάνω από τις πέντε μέρες, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των συνάδελφων τους.  

Ωστόσο, φαίνεται ότι ορισμένοι εργοδότες πιέζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν μετά το πενθήμερο, ενώ μπορεί να νοσούν ακόμα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top