«Η καραντίνα πέντε ημερών δεν είναι αρκετή», λένε οι επιστήμονες

Τι ισχύει για όσους νοσούν από κορωνοϊό

Έντονος είναι ο προβληματισμός μεταξύ των επιστημόνων για την καραντίνα πέντε ημερών, στην οποία θα μπαίνουν πλέον όσοι νοσούν με κορωνοϊό

Κορωνοϊός: 5 μέρες άδεια σε όσους βγουν θετικοί, εμβολιασμένους και μη

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σήμερα στο Mega, ξεκαθάρισε πως η πενθήμερη καραντίνα είναι ανεπαρκής, τονίζοντας πως όσοι νόσησαν δεν μπορούν να γυρίσουν την έκτη μέρα στην εργασία τους, καθώς συνεχίζουν να νιώθουν αδυναμία. 

«Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που νοσούν με covid να γυρίσουν στη δουλειά τους την 6η μέρα. Και συμπτώματα να μην έχουν, η καταβολή που αισθάνονται δεν μπορούν να γυρίσουν και να δουλέψουν. Η εμπειρία μας πάνω σε αυτό το θέμα είναι μεγάλη για να πούμε την άποψή μας. Σαν νοσοκομειακοί γιατροί εκτιμούμε πως είναι αδύνατον να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, πώς θα πάνε να δουλέψουν; Δεν μπορεί ένας καταπονημένος άνθρωπος να γυρίζει την έκτη μέρα στη δουλειά του» είπε και εκτίμησε πως χρειάζονται δέκα μέρες αποχής από την εργασία τους.

Pcr test: Πόσο το πληρώνουν οι άλλοι Ευρωπαίοι;

«Οι άνθρωποι είναι προβληματισμένοι. Έχουν τη νόσο, υποφέρουν και έχουν όλες αυτές τις διαδικασίες που θα πρέπει να διαχειριστούν», είπε περιγράφοντας την αγωνία των εργαζομένων.

Στο ίδιο πνεύμα και ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Τζανάκης, ο οποίος δεν έκρυψε την έκπληξή του για την οδηγία του CDC.

Κορωνοϊός: Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι νοσήσατε και δεν το ξέρετε

«Είναι παρακινδυνευμένο διάστημα. Θα πρέπει οι γιατροί κατά περίπτωση να αποφασίζουν για τη διάρκεια της καραντίνας», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι εργαζόμενοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και είναι τριπλά εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν για 10 ημέρες υποχρεωτικά διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας και την πέμπτη μέρα της νόσησης υπάρχει η σύσταση για διενέργεια PCR ή rapid test.

Κορωνοϊός: Νέοι με ήπια συμπτώματα κυκλοφορούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα!

Για τους ανεμβολίαστους ή όσους έχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις προβλέπεται να μείνουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες κι αν το επιτρέπει η φύση της εργασίας, θα δουλεύουν εξ αποστάσεως με τηλεργασία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top