Μόσιαλος: Τις επόμενες ημέρες έρχεται τεράστιο κύμα πανδημίας

Τι είπε για τη ανάρτησή του για την εκκλησία και τις μάσκες

Θέμα λίγων εβδομάδων, χαρακτήρισε την επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα μας ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος. Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτή τη στιγμή το νέο στέλεχος στην Ελλάδα αφορά το 10 με 20% των κρουσμάτων. Παράλληλα, και ενώ διαμορφώνεται το δεύτερο πακέτο μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το να εφαρμοστούν τοπικά lockdown το επόμενο διάστημα.

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση για τις αρχές του 2022 

«Η νοσηλεία για ένα βράδυ στο νοσοκομείο λόγω της Όμικρον είναι 40-70% λιγότερη σε σχέση με τη Δέλτα»

Ο καθηγητής σημείωσε ότι με την Όμικρον σίγουρα θα κολλήσουν πολλοί περισσότεροι, αλλά μάλλον δεν θα έχουμε τις επιπτώσεις που έχουμε με τη Δέλτα με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, καθώς, όπως είπε, η νοσηλεία για ένα βράδυ στο νοσοκομείο λόγω της Όμικρον είναι 40 με 70% λιγότερη σε σχέση με την Δέλτα.

Μετάλλαξη Όμικρον: Τέσσερα ερωτήματα που απασχολούν- Η σύγκριση με τη Δέλτα

Σε αυτό, πρόθσε, ίσως συμβάλλει ότι έχουν νοσήσει κυρίως νέοι, πολλοί είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι ή είχαν νοσήσει στο παρελθόν. 

«Βράζει» και τα Χριστούγεννα από Covid-19 η Αττική: 3.200 κρούσματα  

«Δεν είχαμε την ένταση του πανδημικού κύματος που αναμένουμε τώρα με την Όμικρον, δηλαδή να κολλήσουν πάρα πολλοί» προειδοποίησε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως είπε, οι υπεύθυνοι θα πρέπει επεξεργαστούν τα δεδομένα που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες και «με βάση το πώς θα εξελιχθεί η ένταση της πανδημίας το χρονικό διάστημα της λήψης των μέτρων θα πρέπει να αποφασιστεί».

Ηλίας Μόσιαλος: Πότε θα τελειώσει η πανδημία;

«Αν δούμε ότι έχουμε ηπιότερη εκδοχή, τις επόμενες ημέρες σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων και μη μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας προφανώς το χρονοδιάγραμμα αλλάζει», είπε. 

Δεν αποκλείονται τα τοπικά lockdown

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής δήλωσε πως αυτό αποκλείει μέσα στον Ιανουάριο και την λήψη ακόμη πιο δύσκολων μέτρων από αυτών που έχουν ανακοινωθεί «πάντα όμως με σύνεση». «Θα μπορούσε να γίνει τοπικό lockdown παραδείγματος χάριν εάν χρειαστεί κάπου», είπε συγκεκριμένα.

Τις επόμενες ημέρες έρχεται τεράστιο πανδημικό κύμα

Ο κ. Μόσιαλος προειδοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο πανδημικό κύμα και θα πρέπει όλοι και όλες να κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε να μην έχουμε περισσότερες και μεγαλύτερες απώλειες στη χώρα μας. Όπως συνόψισε σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουμε όλοι. Η πολιτεία, οι πολιτικές δυνάμεις, οι κοινωνικοί φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία και η επιστημονική κοινότητα.

Τι είπε για τη ανάρτησή του για την εκκλησία και τις μάσκες

Ηλίας Μόσιαλος: Οργή για την ανάρτησή του για τον κορωνοϊό και την Παναγία

Κληθείς να απαντήσει στις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την ανάρτηση ενός χιουμοριστικού σκίτσου, ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως «όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, ειδικά αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων».

Ηλίας Μόσιαλος: Οργή για την ανάρτησή του για τον κορωνοϊό και την Παναγία

Ηλίας Μόσιαλος: Οργή για την ανάρτησή του για τον κορωνοϊό και την Παναγία

Υπογράμμισε επίσης πως θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Ο καθηγητής συμπλήρωσε ότι συνεχίζει να κάνει τις καθημερινές του παρεμβάσεις με συστηματικό τρόπο, όχι μόνο με γρήγορες τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά με αναλυτική επίμονη δουλειά καταγραφής και ανάλυσης των επιδημιολογικών, φαρμακολογικών στατιστικών δεδομένων και παρουσίασής τους με κατανοητό τρόπο στον ελληνικό λαό.

 «Αυτός και μόνο αυτός ήταν ο στόχος των παρεμβάσεών μου, δηλαδή η ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της σημαντικής αναγκαιότητας της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί αλλά και ταυτόχρονα η συστηματική ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, προστασίας της ζωής τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top