Ηλίας Μόσιαλος: Οργή για την ανάρτησή του για τον κορωνοϊό και την Παναγία

Για «προσβολή κατά του Χριστιανισμού» κάνει λόγο η Ιερά Σύνοδος

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα με νέα μέτρα - Υποχρεωτική η μάσκα παντού/ Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (24/12/21)

Μία ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου για τον κορωνοϊό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ενόψει των εορτών. 

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας ανήρτησε μία εικόνα με την Παναγιά και τον Ιωσήφ. Στην εικόνα η Παναγία ρωτάει τον Ιωσήφ γιατί δεν φοράει μάσκα, και εκείνος της λέει ότι δεν πιστεύει στον κορωνοϊό. Η απάντηση της, όμως, φαίνεται πως δεν άρεσε πολλούς. Ο Ηλίας Μόσιαλος μετά από λίγες ώρες διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση: 

Ωστόσο, σήμερα η Ιερά Σύνοδος έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα». 

Ηλίας Μόσιαλος: Πότε θα τελειώσει η πανδημία;

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

«Η προσβλητική ανάρτηση, φερόμενη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των "θρησκειών" ή των "αλλόθρησκων", αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top