Πρωτοχρονιά με rapid test για όλους - Τι θα ανακοινωθεί σήμερα

Με test και στα οικογενειακά τραπέζια - Συνεδριάζει η Επιτροπή

Με υποχρεωτικό rapid test το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Με την απειλή της επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας να είναι πιο ορατή από ποτέ η κυβέρνηση οδηγείται σε αλλαγή πλεύσης με την ανακοίνωση σήμερα νέων μέτρων για τις γιορτές. 

Μετά τη συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα ανακοινώσει το νέο σχέδιο που θα περιλαμβάνει υποχρεωτικό testing για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. 

Σαρηγιάννης: «Μπορεί να ξαναζήσουμε lockdown, ας μη γελιόμαστε»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά ένα rapid test πριν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, αν έχουν προγραμματίσει να υποδεχθούν τη νέα χρονιά σε μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία ή κέντρα διασκέδασης. 

Οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test στις γιορτές

Η υποχρέωση αυτή δε θα αφορά στην παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν προλαβαίνουν να προετοιμαστούν μέσα σε τέσσερις μέρες κρατικός μηχανισμός, καταστηματάρχες και πολίτες. 

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για Όμικρον: Μπορεί να πιέσει τα συστήματα υγείας

Επίσης, οι κρίσιμες μέρες σε σχέση με τη μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να είναι οι τελευταίες του Δεκεμβρίου και γι’ αυτό ειδικοί και κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα πρέπει να είναι πιο αυστηρά τα μέτρα τότε. 

Rapid test θα πρέπει να κάνουν όλοι οι ενήλικες πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης, αλλά και τα παιδιά άνω των πέντε ετών. Η διάρκειά του θα πρέπει να είναι είτε 48, είτε 72 ωρών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και ο φόρτος εργασίας στα φαρμακεία. 

Θεοδωρίδου: Η Όμικρον μεταδίδεται και σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει νέα έκκληση στους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων και να εξηγήσει γιατί είναι σημαντικό ακόμα και οι εμβολιασμένοι να κάνουν αυξημένο testing αυτή την περίοδο. 

 

Όσον αφορά τέλος στα οικογενειακά τραπέζια θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για rapid test από όλους, εμβολιασμένους και μη, ώστε να υπάρχει ισχυρή ιχνηλάτηση. 

Όμικρον: Τα κρούσματα διπλασιάζονται σε 3 μέρες - Τι προτείνουν οι ειδικοί

Επίσης, εφόσον υπάρξουν ενδείξεις για νέα έκρηξη της πανδημίας, λόγω της Όμικρον, οι ειδικοί θα εξετάσουν το ενδεχόμενο της επαναφοράς της χρήσης μάσκας παντού. 

Όμικρον: Ποια εμβόλια αποτρέπουν τη μόλυνση από τη νέα μετάλλαξη

Ήδη στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ όπως τονίζουν οι επιστήμονες είναι άκρως μεταδοτική και τα κρούσματα διπλασιάζονται κατά μέσο όρο ανά δύο μέρες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top