Κορωνοϊός: 26 τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Σε ποιες περιοχές εντοπίζεται η νέα παραλλαγή του ιού

Σκέψεις για νέα μέτρα μέσα στις γιορτές λόγω της εκάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον

Σε 26 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θ. Ζαούτης σε ενημερωτική εκδήλωση για τις εξελίξεις που αφορούν στη πανδημία κορωνοϊού

Τεστ σε όλους για τις γιορτές - Ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα

Όπως είπε, τα κρούσματα εντοπίζονται σε Λακωνία, Κρήτη και Αττική, ενώ δε σχετίζονται όλα με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. 

«Αναμένεται η αύξηση στη μετάλλαξη Όμικρον. Όλη η βιβλιογραφία μέχρι στιγμής δείχνει ότι αυτή η μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική. Έχει απλωθεί μέσα σε ένα μήνα σε πάνω από 90 κράτη. Αυτό που εκκρεμεί είναι να δούμε εάν υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα από αυτή τη μετάλλαξη. Φαίνεται μέχρι στιγμής ότι συνδέεται με πιο ήπια συμπτώματα, δίχως όμως να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα», τόνισε αναφορικά με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να διαφωτίσουν το κοινό απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν την νόσο, τη πρόληψη και την θεραπεία της.

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο αξιόπιστα είναι τα rapid test για την ανίχνευσή της

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εκτίμησε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα απασχολήσει πολύ έντονα τη χώρα μας τον Ιανουάριο και γι’ αυτό το λόγο δοκιμάζονται έκτακτα σχέδια.

Όμικρον: Ποια εμβόλια αποτρέπουν τη μόλυνση από τη νέα μετάλλαξη

«Καθημερινά έχουμε μια πτώση στα κρούσματα, γεγονός που μας δείχνει ότι ακόμα κι αν κρύβεται η Όμικρον πίσω από την Δέλτα, δεν έχει την ίδια δυναμική με το εξωτερικό. Κάθε χώρα έχει τα μοντέλα της, αυτή τη στιγμή το κύμα είναι έντονο σε πολλές χώρες. Εμείς τώρα έχουμε μια αποκλιμάκωση του 4ου κύματος, περιμένοντας την έλευση του 5ου κύματος που θα οφείλεται στην Όμικρον.  Ανησυχούμε για ενδεχόμενη φρενήρη διασπορά»,είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top