Οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test στις γιορτές

Η Επιτροπή θα εισηγηθεί αν θα χρειαστεί αύξηση στο testing

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι οι ανακοινώσεις για αυστηροποίηση και εντατικοποίηση του testing λόγω των εορτών, με την κυβέρνηση να έχει αποκλείσει νέους περιορισμούς μέχρι την Πρωτοχρονιά.

«Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο, υπάρχουν», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Χριστούγεννα 2021: Χωρίς αλλαγές σε ωράριο ή χωρητικότητα στα κέντρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ορθάνοικτο παράθυρο για επιβολή καθολικού testing με rapid test σε όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενόψει των γιορτών.

«Εκείνες τις ημέρες, εάν κριθεί αναγκαίο ένα τέτοιο μέτρο, θα το λάβουμε και θα το ανακοινώσουμε εγκαίρως», είπε με νόημα.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως το κόστος για το rapid test, εάν κριθεί απαραίτητο, θα το καλύπτει ο ίδιος ο πολίτης, ενώ, αναφορικά με το εάν είναι άδικο για τους εμβολιασμένους, είπε πως «οι εξελίξεις με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι έκτακτες και μας αναγκάζουν να πάρουν τέτοιου είδους μέτρα, καθώς είναι αχαρτογράφητη ακόμη η μετάλλαξη».

Τεστ σε όλους για τις γιορτές - Ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα

Ο κ. Οικονόμου διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες για κλείσιμο των σχολείων, λέγοντας πως δεν υπάρχει ούτε σενάριο για μετάθεση του ανοίγματός τους μετά τις γιορτές. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από την Επιτροπή», υπογράμμισε.

Αποκάλυψη Star: Με τεστ αλλά χωρίς νέα μέτρα έως την Πρωτοχρονιά

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα για αύξηση των εμβολιασμών, επισημαίνοντας ότι η χώρα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο απέναντι στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top