Όμικρον: Τα κρούσματα διπλασιάζονται σε 3 μέρες - Τι προτείνουν οι ειδικοί

Ποια είναι τα συμπτώματα της Όμικρον - Πού «ξέφυγε» η κατάσταση

Τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης αυξάνονται και στη χώρα μας - Τι προτείνουν οι ειδικοί / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (20/12/21)

Νέα στοιχεία για τη μετάλλαξη Όμικρον και την πορεία της πανδημίας στη χώρα έγιναν σήμερα γνωστά σε ενημερωτική εκδήλωση για τον κορωνοϊό, που οργάνωσε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο αξιόπιστα είναι τα rapid test για την ανίχνευσή της

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης δήλωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα, εκ των οποίων τα περισσότερα δε σχετίζονται με ταξίδι. 

Οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test στις γιορτές

«Θα δούμε κι αλλά, μην κολλάμε στο νούμερο, αλλά στη δράση για να την αποφύγουμε» δήλωσε ο ίδιος. 

Οι ειδικοί τόνισαν πως υπάρχει διπλασιασμός των κρουσμάτων μέσα σε τρεις μέρες, κάτι που με τη μετάλλαξη Δέλτα συνέβαινε σε 15 μέρες. 

Τόνισαν πως η νέα μετάλλαξη αλλάζει τα δεδομένα, ωστόσο προς το παρόν βρισκόμαστε σε φάση μείωσης των συνολικών κρουσμάτων, σταθεροποίηση και ήπια αποσυμπίεση στο ΕΣΥ. Αν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων, θα υπάρξει έγκυρος συναγερμός προκείμενου να διαπιστωθεί αν οφείλεται στην Όμικρον. 

Τεστ σε όλους για τις γιορτές - Ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Παγώνα Δ. Λάγιου δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση του ΕΚΠΑ πως η καθυστέρηση της εξάπλωσης Όμικρον μπορεί να επιτευχθεί με έγκαιρο εμβολιασμό. Οι ειδικοί προαναγγέλλουν έντονο testing,  όπου υπάρξουν πολλά κρούσματα.

Κορωνοϊός: Ποια συμπτώματα έχουν αλλάξει με την μετάλλαξη Δέλτα 

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας μίλησε για την αλλαγή κλινικής εικόνας στα συμπτώματα των κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως είπε, στην αρχή της πανδημίας τα συχνότερα συμπτώματα ήταν πυρετός, ξηρος βήχας  που επέμενε, ανοσμία, αγευσία, κόπωση και λαχάνιασμα. 

Αποκάλυψη Star: Με τεστ αλλά χωρίς νέα μέτρα έως την Πρωτοχρονιά

Μετά τη μετάλλαξη Δέλτα, τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά του κοινού κρυολογήματος δηλαδή υπάρχει συνάχι, πονόλαιμος και έντονο φτέρνισμα. Αυτά δείχνουν να είναι έως τώρα και τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον, κάτι που σημαίνει πως κάποιος με αυτά τα συμπτώματα πρέπει να υποβληθεί σε τεστ και να μην υποθέσει απλά ότι έχει κρυολογήσει, ειδικά ενόψει των εορτών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top