Θεμιστοκλέους: Πάνω από 29.000 παιδιά έχουν κλείσει ραντεβού για εμβόλιο

Τα νεότερα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα

Για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα μίλησε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση της Δευτέρας.

Εμβολιασμός παιδιών 5 -11 ετών: Οι παρενέργειες - Πότε χορηγείται η 2η δόση

Μέχρι σήμερα πάνω από 6,7 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Στην πλατφόρμα για το ραντεβού των παιδιών έχουν κλείσει πάνω από 29.000 ραντεβού και ο πρώτος εμβολιασμός θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Παρελήφθησαν 60.000 δόσεις εμβολίου για τα παιδιά. Υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού και στις αρχές του Ιανουαρίου θα ανοίξουν περισσότερα. Τα ραντεβού ανοίγουν ανάλογα με την παραλαβή.

Τα παιδιά 5-11 που έχουν κλείσει το ραντεβού θα πρέπει να πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα μαζί με το βιβλιάριο εμβολιασμού.

Εμβόλιο: Πώς κλείνετε ραντεβού για την τρίτη δοση - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τρίτη δόση: Πότε πρέπει να την κάνουν όσοι έχουν νοσήσει

Για τους νοσήσαντες, αντί να δίνεται η δόση στους έξι μήνες μετά τη νόσηση, θα δίνεται στους τρεις μήνες, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί και διπλός εμβολιασμός μετά από τρεις ή έξι μήνες.

Επίσης, το 87% όσων έληγαν σήμερα τα πιστοποιητικά έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Μένουν εκτός 163.000 οι 90.000 έχουν κλείσει το ραντεβού, εκ των οποίων οι 45 χιλιάδες θα εμβολιαστούν μέχρι την Κυριακή. Ως εκ τούτου, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού μέχρι την Κυριακή, καθώς σε αυτές τις ομάδες υπάρχει προτεραιότητα.

Το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των δόσεων του εμβολίου της Pfizer

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα των επόμενων δόσεων που θα παραλάβει η χώρα μας. Όπως είπε:

  • Αύριο παραλαμβάνουμε 83.850 δόσεις
  • Έως τέλη Ιανουαρίου θα παραλάβουμε 419.250 δόσεις
  • Τον Φεβρουάριο θα παραλάβουμε 334.500 δόσεις
  • Στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει 1.255.800 εκατ. δόσεις

Στις δόσεις αυτές θα προστεθούν και οι 240.000 δόσεις της Moderna για το πρώτο τρίμηνο του 2021 όταν προχωρήσει η έγκριση, ενώ όπως σημείωσε, αν εξελιχθούν όλα με βάση το σχέδιο για την Astrazeneca, θα έχουμε 500.000 δόσεις στα τέλη Ιανουαρίου, 800.000 δόσεις τον Φεβρουάριο, 1.500.000 δόσεις τον Μάρτιο και 2,3 εκατομμύρια τον Απρίλιο.

Εμβόλιο: Τα στοιχεία για τον κατ΄οίκον εμβολιασμό

Όσον αφορά στον κατ' οίκον εμβολιασμό, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις δε ξεπερνούν τις δύο εβδομάδες, εκτός αν είχε συμβεί κάτι, που αφορούσε την αίτηση ή την καταχώριση.

«Πλέον, μετά και την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας, υπάρχει μεγάλη αύξηση. Οι κατ' οίκον εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί και θα δίνεται από εδώ και πέρα προτεραιότητα στην πρώτη δόση, καθώς είναι οι πολίτες με τη μεγαλύτερη ανάγκη», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ένα περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο καταγράφηκε στην Αθήνα

Ακόμα, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο.

«Έως τις 16:00 σήμερα εμβολιάστηκαν στα 5 νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα 471 άτομα. Αναφέρθηκε ένα περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδραση που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και το αναφέρω στην δέσμευσή μου για διαφάνεια», επεσήμανε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top