Έκτακτες ανακοινώσεις για την τρίτη δόση εμβολίου το απόγευμα

«Πιθανό να ανοίξει η πλατφόρμα στους τέσσερις μήνες για όλους»

Έκτακτη ενημέρωση για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα από το υπουργείο Υγείας.

Μετάλλαξη Όμικρον: Επιταχύνεται η απόφαση για τρίτη δόση πριν το εξάμηνο

Οι έκτακτες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18:00 από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο Σκάι, ανέφερε ότι είναι πιθανό να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού, έχουμε τον μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα, όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου θα μπορούν να έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση έως τα μέσα Ιανουάριου. Έχουμε τον μηχανισμό, θα το στηρίξουμε», δήλωσε. 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τρέχουν να κάνουν το εμβόλιο οι άνω των 60 ετών

Ακόμα, ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων 17.000 αφορούν νέα ραντεβού για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω.

Επίσης, συνολικά 45.000 έχουν κλειστεί απ΄όταν ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα. 

«Έχουμε εμβολιάσει το 78% του ενήλικου πληθυσμού. Οι 60 και άνω είναι πιο ευπαθείς ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά σημαντικός», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι σε περίπου 10 ημέρες θα είναι γνωστό από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες αν τα εμβόλια την καλύπτουν.

Τέλος, μιλώντας για το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης είπε ότι δεν συζητιέται μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο για τον γενικό πληθυσμό, εκτός από πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι.

Σκέρτσος: «Οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας έκαναν μια επιλογή ζωής»

Συνολικά 50.000 ραντεβού για την πρώτη δόση στις ηλικίες 60 και άνω κλείστηκαν από την Τρίτη το μεσημέρι έως αυτή την ώρα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

«Το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι, έκανε σε μόλις τρεις ημέρες μια επιλογή ζωής. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε για να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από τους πιο ευάλωτους», πρόσθεσε.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top