Καπραβέλος: «Rapid test και στα μέσα μεταφοράς»

«Να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα»

Συναγερμός έχει σημάνει στους ειδικούς μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον», την ώρα που η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας είναι εξαιρετικά ανησυχητική. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια;

Έτσι λοιπόν ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, έκρουσε και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, ώστε να μπορέσουμε να γιορτάσουμε όμορφα Χριστούγεννα. 

ΠΟΥ για μετάλλαξη Όμικρον: Πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος - Πάρτε μέτρα

«Η πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν και στην Ευρώπη. Να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα, κάτι σαν χειμερινές διακοπές, και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν έχει κρούσματα κορωνοϊού, να μην είναι το 50%. Οι Γερμανοί λένε αν δεν έχεις rapid test δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λέω να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα τώρα. Το να κλειστούμε μέσα, ενώ έχουμε διαθέσιμο εμβόλιο θα ήταν γελοίο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Πού έχει εντοπιστεί στην ΕΕ - Τι θα κάνει η Ελλάδα

Επανέλαβε επίσης την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, κυρίως σε πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι είναι κι αυτοί που στην πλειοψηφία του χρειάζονται νοσηλεία στις ΜΕΘ. 

Εκτίμησε πως η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι υπερμεταδοτική και εξέφρασε την ανησυχία του επιστημονικού κόσμου για το αν καλύπτεται από τα υφιστάμενα εμβόλια. 

Μετάλλαξη Όμικρον: «Πιθανό να χρειαστεί και τέταρτη δόση του εμβολίου»

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στα νοσοκομεία, ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι και η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Παπανικολάου» ήταν πάρα πολύ δύσκολη, αν και καταγράφηκαν λιγότερες εισαγωγές, γύρω στις 50 σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία που άγγιζε τις 70.

«Οι προσελεύσεις όμως είναι πάνω από 110 σε συνεχόμενη ροή που σημαίνει ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι τεράστια. Δεν βλέπουμε να έχει ανακοπεί αυτό το κύμα. Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω όταν διασωληνώναμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top