Μετάλλαξη Όμικρον: «Πιθανό να χρειαστεί και τέταρτη δόση του εμβολίου»

Παγώνη: «Θα ήταν λάθος ένα νέο lockdown»

Όσα είπε η Ματίνα Παγώνη για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης του εμβολίου και τη μετάλλαξη Όμικρον - πηγή/βίντεο: Σκάι

Στην πιθανότητα να χρειαστούμε και μια τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό λόγω της νέας παραλλαγής Όμικρον αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

Μετάλλαξη Όμικρον: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Σκάι, η κ. Παγώνη επεσήμανε ακόμα ότι ενδέχεται να χρειαστεί «επαναπροσαρμογή του εμβολίου η οποία θα ολοκληρωθεί σε 100 ημέρες».

Ωστόσο, συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό για τη νέα μετάλλαξη του ιού, καθώς όπως είπε δεν έχουν απαντηθεί ακόμα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με αυτή:

«Να είμαστε ψύχραιμοι, υπάρχει ένας πανικός. Ακόμα δεν έχουν απαντηθεί δυο βασικά ερωτήματα που είναι σημαντικά για τους επιστήμονες. Πρώτα από όλα δεν ξέρουμε άμα την πιάνει το εμβόλιο, πολύ πιθανόν να την καλύπτει και επίσης πόσο μεταδοτική είναι επειδή έχει 32 μεταλλάξεις σε σχέση με την Δέλτα που έχει 16», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως μέχρι στιγμής η μετάλλαξη Όμικρον δεν δείχνει να είναι πιο θανατηφόρα από άλλες μεταλλάξεις.

Αναφορικά με τη χώρα μας, η κ. Παγώνη τόνισε πως εάν τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι ταξιδιωτικοί έλεγχοι η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί.

Μετάλλαξη Όμικρον: «Δεν είναι σαφές αν είναι πιο μεταδοτική» λέει ο ΠΟΥ

Παγώνη: «Θα ήταν λάθος ένα νέο lockdown»

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα της χώρα μας και την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων, η κ. Παγώνη τόνισε πως θα ήταν μεγάλο λάθος να προχωρήσουμε σε ένα lockdown, κάτι που απέρριψε και η ίδια σχολιάζοντας πως δεν υφίσταται τέτοιο σενάριο με 67% εμβολιασμούς.

Κορωνοϊός: Γιατί η κυβέρνηση επιμένει ότι δε χρειαζόμαστε γενικό lockdown

Τα Χριστούγεννα θα είναι με περιορισμούς. Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα από τον καθέναν από εμάς.

Για τα επιπλέον μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης ως προς την αναχαίτιση της πανδημίας τόνισε ότι συμφωνεί τόσο με την αύξηση των rapid test σε ανεμβολίαστους, από 2 σε 3, όσο και με την καθολική χρήση μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και τόνισε ακόμα μια φορά στην άποψή της ότι θα ήταν καλό να διενεργούνται rapid test για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top