Κορωνοϊός: Γιατί η κυβέρνηση επιμένει ότι δε χρειαζόμαστε γενικό lockdown

«Όπως αντέξαμε την άνοιξη θα αντέξουμε και τώρα» λέει πηγή στο Star

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την έξαρση της πανδημίας / (28/11/21)

H ανησυχία από τη μετάλλαξη Όμικρον είναι μεγάλη. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι τις επόμενες μέρες θα επιβληθούν νέα μέτρα και δε θα κάνουμε Χριστούγεννα. 

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στο ότι δεν χρειάζεται να πάμε σε οριζόντιο lockdown ακόμα και για εμβολιασμένους. 

Έχουν ήδη ακουστεί πολλά εναλλακτικά σενάρια και τις επιλογές επιπλέον μέτρων που έχει στη «φαρέτρα» της η κυβέρνηση. Πριν την εφαρμογή του Plan B, όμως, το Μέγαρο Μαξίμου εστιάζει στην εφαρμογή του Plan A. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια είναι τα ασυνήθιστα συμπτώματα των ασθενών

Με βάση τα στοιχεία, φαίνεται πως έχει επέλθει μια σταθεροποίηση στα κρούσματα, έστω και σε υψηλά επίπεδα, άρα έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση των νέων μολύνσεων. 

Σκληρή μάχη για να αποφευχθεί το lockdown - Η ημερομηνία ορόσημο

Συνεπώς, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται μια ήπια αποκλιμάκωση. Επίσης, παρά τη μεγάλη και αυξανόμενη πίεση στο σύστημα Υγείας, η κεντρική εκτίμηση είναι ότι δε θα φτάσουμε το ρεκόρ των 856 διασωληνώσεων του τρίτου κύματος.

Όπως έχει πει ανώτερη κυβερνητική πηγή στο Star, «όπως αντέξαμε την άνοιξη θα αντέξουμε και τώρα», με τη συνδρομή και του ιδιωτικού τομέα. 

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα Χριστούγεννα: Τι θα κρίνει τα νέα μέτρα  

Tέλος, έχουμε μια σημαντική αύξηση των εμβολιασμών. Πάνω από 7.000.000 εκ πολίτες έχουν κάνει έστω μια δόση εμβολίου, ενώ την τελευταία εβδομάδα, έχουν γίνει σχεδόν 114.000 πρώτες δόσεις σε πολίτες. Πολλοί έχουν σπεύσει να κάνουν και την Τρίτη δόση του εμβολίου. 

Αυτά τα στοιχεία είναι που οδηγούν την κυβέρνηση λέει σε όλους τους τόνους «όχι» στο lockdown. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε αξιολόγηση της κατάστασης και θα δούμε, αν υπάρξουν «σημειακές παρεμβάσεις» στο πακέτο των μέτρων, αν και η μετάλλαξη Όμικρον είναι ακόμα  αστάθμητος παράγων. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top