Κορωνοϊός: Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα

«Φρένο» παντού για τους ανεμβολίαστους – Επανέρχεται η τηλεργασία;

To ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για «ανοιχτά Χριστούγεννα/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου Star (27/11/21)

Η απόφαση του πρωθυπουργού να μεταθέσει για ένα τρίμηνο το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη σκιά της της νέας μετάλλαξης Όμικρον, προκαλεί ερωτήματα. Πολλοί θεωρούν πως έρχονται νέα μέτρα για την έξαρση της πανδημίας ενόψει και των Χριστουγέννων. 

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα Χριστούγεννα: Τι θα κρίνει τα νέα μέτρα  

Μπορεί η Ευρώπη να ζει ξανά τον πυρετό των lockdown, ο κ. Μητσοτάκης, όμως, δεν εμφανίζεται «ζεστός» για μια τέτοια επιλογή. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το Συνέδριο της ΝΔ όντως αναβλήθηκε για τον Μάρτιο λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, η απόφαση, όμως, δε συνεπάγεται νέα οριζόντια μέτρα. 

Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη Όμικρον-Κίνδυνος για την Ευρώπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να λέει «όχι» σε οριζόντιους περιορισμούς, τύπου lockdown, που θίγουν τους εμβολιασμένους, ενώ δεν εξετάζονται παρεμβάσεις στους κλειστούς χώρους εστίασης, διασκέδασης και στο ωράριο κυκλοφορίας. 

Ωστόσο, για να σωθούν τα Χριστούγεννα, δεν αποκλείονται «σημειακές παρεμβάσεις», όπως λένε κυβερνητικές πηγές. Στο μενού των επιλογών της κυβέρνησης περιλαμβάνονται το «φρένο» σε ανεμβολίαστους ακόμα και για τους εξωτερικούς χώρους εστίασης και η επαναφορά της χρήσης μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, χωρίς εξαιρέσεις. 

Σκληρή μάχη για να αποφευχθεί το lockdown - Η ημερομηνία ορόσημο

Υπάρχουν και σκέψεις για επαναφορά της τηλεργασίας σε έναν βαθμό, ενώ για τους εργαζόμενους και κυρίως τους ανεμβολίαστους υπάρχει πάντα η επιλογή της αύξησης των υποχρεωτικών rapid test από 2 σε 3 την εβδομάδα. Αυτή την εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και θα φανεί, αν θα πρέπει να περιμένουμε είτε αυτές τις μέρες, είτε ως τις 10 Δεκεμβρίου, μια ενίσχυση του «κοκτέιλ» των μέτρων. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου από το Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top