Κορωνοϊός: Ο συνδυασμός των εμβολίων για την τρίτη δόση- Ποιες οι επιλογές

Όσα είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Μάριος Θεμιστοκλέους

«Ξεπεράσαμε του 13.860.000 εμβολιασμούς», είπε, καθώς πήρε τον λόγο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Όπως εξήγησε, πάνω από 6.910.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 65,8% επί του γενικού πληθυσμού και 75,3% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Κορωνοϊός: Αντισώματα μετά από 1 - 3 μέρες με την τρίτη δόση του εμβολίου

Περισσότερα από 6.550.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 62,3% επί του γενικού πληθυσμού και 71,8% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Τρίτη δόση: Οι επιλογές των πολιτών ανάλογα με τις δύο πρώτες δόσεις

Στη συνέχεια, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε τις επιλογές για την αναμνηστική δόση που αφορούν στους πολίτες άνω των 18 ετών και δεν ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατασταλμένων.

  • Όσοι έκαναν τις δύο πρώτες δόσεις με mRNA εμβόλιο ή Astrazeneca, συστήνεται να κάνουν την τρίτη δόση έξι μήνες μετά τη δεύτερη, με mRNA εμβόλιο (μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna)
  • Όσοι έκαναν το Johnson & Johnson συστήνεται να κάνουν την αναμνηστική δόση δύο μήνες μετά, είτε με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, είτε με εμβόλιο mRNA (μία δόση Pfizer, ή μισή δόση Moderna)
  • Για όσους έκαναν την πρώτη δόση με εμβόλιο mRNA και τη δεύτερη με Johnson & Johnson, δε συστήνεται αναμνηστική δόση

Τέλος, σε ό, τι αφορά την αναμνηστική για όσους νόσησαν, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως ως τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 23/11, θα αναρτηθούν αναλυτικές οδηγίες στο emvolio.gov.gr, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν αρκετές υποπεριπτώσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top