Λαϊκό νοσοκομείο: Πέθανε διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ

Πιο αυστηρά μέτρα ζήτησε η κ. Λινού

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου σαρώνει το τέταρτο κύμα κορωνοϊού. Χθες το βράδυ εφημέρευε το Λαϊκό Νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες για μια ακόμα νύχτα ήταν μια εφημερία του τρόμου. 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ένας ασθενής με κορωνοϊό, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ κατέληξε κατά τη διάρκεια της εφημερίας, χωρίς να προλάβει να μπει στην εντατική. 

Κορωνοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα

Όπως μετέδωσε το Mega, αυτή τη στιγμή σε απλές κλίνες covid του Λαϊκού νοσηλεύονται 40 άτομα, ενώ τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια. Στις κλινικές επίσης υπάρχουν 25 με 30 ράντσα.

Σάλος με αρνητές γονείς: «Δε θέλω τα παιδιά μου να κάνουν εμβόλιο ή τεστ»

Την Τρίτη υπήρχαν 73 αιτήματα για κλίνες ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, από τα οποία τα 50 προέρχονταν μόνο από την Αττική. Μέσα σε μια μέρα μάλιστα τα αιτήματα αυτά αυξήθηκαν δραματικά κι έφτασαν τα 100, από τα οποία τα 70 αφορούσαν την Αττική. 

Λινού: «Να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα»

Από την πλευρά της η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μιλώντας επίσης στο Mega τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πως όλοι, εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να φορούν μάσκα παντού. 

«Φωτιά» πήρε ο επιδημιολογικός χάρτης - 22 περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

«Είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση και πρέπει να κινητοποιηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα, ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα φάρμακα που μπορούν να δοθούν εκτός νοσοκομείου στους ανθρώπους τις τρεις πρώτες ημέρες, για να μειώσουμε το φόρτο των νοσοκομείων» σημείωσε η κ. Λινού, εξηγώντας πως τα μονοκλωνικά αντισώματα ή τα χάπια της Merck, αποτελούν θεραπείες που μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα νοσηλείας.

Σαρηγιάννης: «120 θάνατοι την ημέρα τα Χριστούγεννα»

Πρόσθεσε ακόμα ότι πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε σούπερ μάρκετ και σχολεία και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. 

«Η διασπορά δε θα ελαττωθεί. Αυτή τη στιγμή η ανοσία μεταξύ εμβολιασμένων που εμβολιάστηκαν μέχρι πριν 6, 7, 8 μήνες πέφτει. Είχαμε στις ΜΕΘ 5% εμβολιασμένους και πλέον έφτασε το 10% και 12%», κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top