Σάλος με αρνητές γονείς: «Δε θέλω τα παιδιά μου να κάνουν εμβόλιο ή τεστ»

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον κουμπάρο τους - Δεν πάει σχολείο ο γιος του

Μιλώντας στο Star ένα ζευγάρι αρνητών εξηγούν γιατί δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σάλος έχει προκληθεί στις Σέρρες με την περίπτωση ενός ζευγαριού αρνητών που δεν στέλνει τα παιδιά τους στο σχολείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. 

Γονείς αρνητές δε στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο και κάνουν ιδιαίτερα

Όπως δήλωσε ο πατέρας των παιδιών στη Λευκή Γεωργάκη, αυτοί έστειλαν τα παιδιά στο σχολείο, όμως δεν τα δέχθηκαν. Από την πλευρά της, η μητέρα ισχυρίζεται ότι οι κόρες της δε θέλουν να φορέσουν μάσκα και να κάνουν self test, παρόλο που έτσι χάνουν μαθήματα.

Δε θέλω τα παιδιά μου να υποβληθούν σε καμία ιατρική πράξη, ούτε εμβόλια. Αυτά τα μέτρα είνα παράνομα και αντισυνταγματικά.

Τα κορίτσια ηλικίας πέντε, έξι, 13 και 14 ετών δεν πηγαίνουν σχολείο από την αρχή του σχολικού έτους. 

αρνητές γονείς

Πέρυσι έχασαν τη σχολική χρονιά ενώ κινδυνεύουν να χάσουν και το φετινό ακαδημαϊκό έτος. Οι γονείς ισχυρίζονται ότι μπορεί να μην πηγαίνουν σχολείο, όμως τους προσφέρουν παιδεία με ιδιαίτερα μαθήματα 

«Διαδικτυακά δεν έκαναν πέρυσι μαθήματα γιατί δεν είχαν ίντερνετ και δεν προλάβαιναν. Φέτος από απουσίες ας χάσουν χρονιά, και δύο και τρεις και όσες χρονιές χρειαστεί», αναφέρει η μητέρα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση Σερρών. 

Ακόμα, ο εισαγγελέας Δράμας παρενέβη για την περίπτωση του κουμπάρου του ζευγαριού που ζει στο διπλανό χωριό, καθώς ούτε ο 12χρονος γιος του πάει σχολείο.

Όπως είπε ο πατέρας, μετά την εισαγγελική παρέμβαση αναμένουν την επίσκεψη κοινωνικής λειτουργού για να εξετάσει τις συνθήκες διαβίωσης του παιδιού. «Δε θέλω το παιδί να υποφέρει, είναι παράνομο αντιδημοκρατικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top