Κορωνοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα

Έρχονται αλλαγές στην εστίαση, στα σούπερ μάρκετ και μάσκα παντού

Τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για να ανακόψει το τέταρτο κύμα - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star (10/11)

Βρισκόμαστε στη κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κωρονοϊού, με τους σκληρούς επιδημιολογικούς δείκτες να αυξάνονται δραματικά. Χθες ανακοινώθηκαν 70 θάνατοι, ο μεγαλύτερος αριθμός από τον περασμένο Μάιο, 489 διασωληνώσεις, ενώ τα κρούσματα ήταν 7.105. 

Σαρηγιάννης: «120 θάνατοι την ημέρα τα Χριστούγεννα»

Η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία είναι ασφυκτική και πλέον η λήψη επιπρόσθετων μέτρων είναι μονόδρομος, αφού η κυβέρνηση έχει αποκλείσει ένα νέο οριζόντιο lockdown. 

Τα νέα μέτρα που έρχονται

Χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδης άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τον περαιτέρω περιορισμό των ανεμβολίαστων. 

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για το take away σε καφέ και φαγητό

Μεταξύ αυτών που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από την εστίαση και τη διασκέδαση σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και καθημερινά τεστ για τις δραστηριότητές τους με δική τους επιβάρυνση. 

Σχεδόν σίγουρος θεωρείται ο περιορισμός του αριθμού των πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο που θα μπαίνουν τα σούπερ μάρκετ για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η επαναφορά της υποχρεωτικής μάσκας παντού. 

Εξετάζονται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Στην περίπτωση που το Εθνικό Σύστημα Υγείας ξεπεράσει τα όριά του, τότε η κυβέρνηση δέχεται εισηγήσεις για πιο δραστικούς περιορισμούς στις δραστηριότητες των ανεμβολίαστων, όπως η ένδειξη αρνητικού rapid test για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. 

Θεσσαλονίκη: Γεμίζουν οι ΜΕΘ Covid - Έκκληση για προσωπικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί έχουν προτείνει επίσης μέτρα που θα επηρεάσουν και τους εμβολιασμένους, όπως ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, τα οποία θα κλείνουν από τις 00:00 ή τη 01:00 το πρωί. Εξετάζεται ακόμα η απαγόρευση των ορθίων στους χώρους αυτούς και λειτουργία μόνο με καθήμενους, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 01:00 και η επαναφορά της τηλεργασίας σε κάποιους τομείς. 

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για την έκρηξη κρουσμάτων: Τα σενάρια που εξετάζει

Οι αποφάσεις για νέα μέτρα αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα, κι αφού πρώτα υπάρξει μια σαφής εικόνα των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το προηγούμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Εμβολιασμοί: Αισιοδοξία για τον ρυθμό των ραντεβού τις τελευταίες μέρες

Αισιοδοξία προκαλεί η αύξηση των εμβολιασμών το τελευταίο δεκαήμερο, με την κυβέρνηση να προσδοκά ότι ως τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 500.000 πολίτες με την πρώτη δόση. Εφόσον προχωρήσει απρόσκοπτα και ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση, τότε εκτιμάται ότι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό ανάχωμα απέναντι στον ιό. 

Καπραβέλος: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλιώς θα νοσηλεύουμε στα πάρκινγκ»

Έως σήμερα εμβολιασμένο είναι το 72% των ενηλίκων, με την κυβέρνηση να εκτιμά πως τα νέα περιοριστικά μέτρα και η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας θα δώσουν ώθηση στους ρυθμούς εμβολιασμού, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε σε υψηλότερα ποσοστά κάλυψης. 

Νέα μέτρα: Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία βρίσκεται και η διαδικασία για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών που θα συνδράμουν τους συναδέλφους τους στα δημόσια νοσοκομεία. 

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν από την επίταξη γιατρών

Χθες, στην τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους ιατρικούς συλλόγους Μακεδονίας και Θράκης, απευθύνθηκε επίσημα πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς, ενώ έλαβαν ήδη σχετικά sms και e-mail.

Σε μία εβδομάδα το αργότερο, αν δεν πουν οικειοθελώς το «ναι» 100 γιατροί που απαιτείται να στελεχώσουν άμεσα τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλίας, τότε θα λάβουν τα φύλλα πορείας. Οι ανάγκες αφορούν πρωτίστως σε πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους και γενικούς παθολόγους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top