Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για την έκρηξη κρουσμάτων: Τα σενάρια που εξετάζει

Μάσκες παντού -  Τι μπορεί να αλλάξει και τι όχι για τα σούπερ μάρκετ  

Tι σχεδιάζει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κατάσταση με την «έκρηξη» κρουσμάτων μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με ένα κύριο δεδομένο: Δε θα κλείσει τίποτα!  

Δε θα κλείσουν τα σχολεία - Η κυβέρνηση βάζει «φρένο» στις φήμες

Μπορεί η κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη, όμως, η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά όλα τα σενάρια για πρόσθετα, οριζόντια μέτρα. Για παράδειγμα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δε θα κλείσουν τα σχολεία, απαντώντας σε σενάρια που αναπτύχθηκαν στο διαδίκτυο. 

Κορωνοϊός: 8.613 νέα κρούσματα - 46 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

«Στο τραπέζι» αλλαγές για σούπερ μάρκετ και μάσκες

Όπως πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του Star, βεβαίως, θα γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις, διορθωτικού χαρακτήρα περισσότερο. Για παράδειγμα, η κυβέρνηση λέει όχι στο ενδεχόμενο να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι με rapid test στα σούπερ μάρκετ, όπως ζήτησαν οι άνθρωποι του λιανεμπορίου. Είναι, όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής στον τρόπο εισόδου εκεί, με την επαναφορά του περιορισμένου αριθμού ατόμων ανά συγκεκριμένα τετραγωνικά και την επιστροφή των καρτών εισόδου. Ένα σενάριο που επίσης είναι στο τραπέζι όσο κρυώνει ο καιρός, είναι η επαναφορά της χρήσης μάσκας παντού, μέσα και έξω. 

«Φρένο» Μητσοτάκη σε εισηγήσεις για περιορισμούς στην εστίαση

Μια ακόμη πληροφορία που μετέδωσε ο Γ. Ευγενίδης είναι ότι φτάνουν στο Μαξίμου κάποιες εισηγήσεις, κυρίως ειδικών, να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στη 01:00 το πρωί στις «βαθιά κόκκινες» περιοχές.

Μητσοτάκης: Δε θα υπάρξει ξανά lockdown στη χώρα

Είναι κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το συζητάει, καθώς θίγεται έτσι ένα θεμελιώδες δικαίωμα των εμβολιασμένων, οι οποίοι σύντομα θα κάνουν και ενισχυτική δόση.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top