Καταδίωξη στο Πέραμα: Εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο 14χρονος οδηγός

Απολογούνται οι επτά αστυνομικοί για την αιματηρή συμπλοκή

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις στην υπόθεση καταδίωξης στο Πέραμα

Οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη αυτοκινήτου στο Πέραμα οδηγήθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή. 

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στην εισαγγελία Πειραιά οι 7 αστυνομικοί

Από την συμπλοκή σκοτώθηκε ένας 18χρονος τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ενώ τραυματίστηκε ένας ενήλικος. Επιπλέον, ο 14χρονος Ρομά που είχε διαφύγει της σύλληψης εμφανίστηκε σήμερα αυτοβούλως στο δικαστήριο. Ο ανήλικος ομολόγησε πως αυτός οδηγούσε το αμάξι, ενώ ισχυρίστηκε πως δε σταμάτησε όταν του ζητήθηκε από την αστυνομία διότι φοβόταν. 

Πέραμα αστυνομικοί

Ο 14χρονος υποστήριξε πως όταν σταμάτησε με τους άλλους δύο Ρομά, σήκωσαν τα χέρια ψηλά, αλλά οι αστυνομικοί πυροβολούσαν. Επίσης, παραδέχτηκε πως προσέκρουσε πάνω σε δύο μηχανές αστυνομικών, ισχυριζόμενος πως αυτό συνέβη αφού είχε πυροβοληθεί ο 18χρονος και πως δεν υπήρχαν επιβάτες πάνω στις μηχανές. 

Πέραμα αστυνομικοί

Υποστηρίζει επίσης πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τον ίδιο, και κρύφτηκε πίσω από τη ρόδα. 

Καταδίωξη Πέραμα: Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί για τον θάνατο του 20χρονου

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία. 

Πέραμα αστυνομικοί
Σύμφωνα με πλάνα που κυκλοφόρησαν, έξω από το δικαστικό μέγαρο είχε συγκεντρωθεί κόσμος που χειροκροτούσε τους αστυνομικούς που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top