Καταδίωξη Πέραμα: Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί για τον θάνατο του 20χρονου

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν την Τετάρτη

Τη δική τους εκδοχή για το τι συνέβη στη φονική καταδίωξη στο Πέραμα παρουσίασαν οι επτά αστυνομικοί στις καταθέσεις τους που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης. 

Πέραμα: Ακαριαίος ο θάνατος του 20χρονου Ρομά στην καταδίωξη

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Τασούλα Παπανικολάου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, οι αστυνομικοί περιέγραψαν καρέ καρέ όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κατά την καταδίωξη των τριών νεαρών, εκ των οποίων ένας τραυματίστηκε θανάσιμα.

Για τη στιγμή που η πορεία του αυτοκινήτου «κόπηκε» από ένα λεωφορείο ο ένας από τους αστυνομικούς είπε: «Εκείνη τη στιγμή με τη φόρα που ερχόταν πίσω, το όχημα εμβόλισε τις πρώτες δύο μηχανές που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτό. 

Πέραμα

καταδίωξη Πέραμα

Κούγιας για Πέραμα: «Δεν άκουσαν εντολή για παύση της καταδίωξης»

Επειδή τρόμαξα πολύ με τη μηχανή όπως ήμουν για να προλάβω μήπως και με χτυπήσει το όχημα που έκανε πίσω, έπεσα με ταχύτητα σε μία αυλή διπλανού καταστήματος που υπήρχε στο σημείο. Όπως μπήκα στην αυλή πήδηξα από τη μηχανή που ήταν σε κίνηση και η μηχανή έφυγε μόνη της. Ο συνοδός μου είχε πηδήξει πριν να στρίψω για την αυλή για να προστατευθεί. Όταν σηκώθηκα από εκεί που βρέθηκα, είδα το αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω μου με την όπισθεν και κάνοντας ελιγμούς». 

Πέραμα: Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες των αστυνομικών με το κέντρο ελέγχου

Αναφορικά με τη στιγμή που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί ο αστυνομικός της ομάδας Δίας ανέφερε:

«Όταν εμβόλισε τα δύο πρώτα δίκυκλα καταλάβαμε ότι ο οδηγός του οχήματος θα έκανε τα πάντα για να διαφύγει ακόμη και σκοτώνοντας αστυνομικούς που θα βρίσκονται στην πορεία. Τότε από τον φόβο μου και την ταραχή μου ότι θα σκότωνε, προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή τους, και μη έχοντας άλλο τρόπο να σταματήσουμε το όχημα, πυροβόλησα. Σημάδεψα το αυτοκίνητο τους προκειμένου να ακινητοποιηθεί. Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε ο συνοδός από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει στην οδό Ελπίδος».

Οι επτά αστυνομικοί, στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά θα οδηγηθούν στον ανακριτή την Τετάρτη.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top