Πέραμα: Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες των αστυνομικών με το κέντρο ελέγχου

Ερωτήματα για το αν υπήρχε ασυνενοησία

Βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από τις συνομιλίες των αστυνομικών της ΔΙΑΣ με το κέντρο ελέγχου (23/10)

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν όλες οι καταγεγραμμένες συνομιλίες του κέντρου επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. με τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκου, αργά χθες το βράδυ ξεκίνησε η απομαγνητοφώνησή τους, το πλαίσιο των ερευνών για την πλήρη διαλεύκανση της επιχειρησιακή αντιμετώπισης του περιστατικού από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Πέραμα: Εντολή Θεοδωρικάκου για πειθαρχικό έλεγχο των αστυνομικών

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία έγγραφων αναφορών από τον προϊστάμενο της αλλαγής που είχε βάρδια στο κέντρο επιχειρήσεων και από τον υψηλόβαθμο αξιωματικό, που ήταν επόπτης στη βάρδια. 

μηχανή ΔΙΑΣ

Μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ που έχει χτυπηθεί από το αυτοκίνητο
Καταλυτική θεωρείται και η αναφορά του αστυνομικού, ο οποίος βρισκόταν την ώρα της καταδίωξης στο κέντρο της άμεσης δράστης κι είχε πάρει τις πρώτες αναφορές για το ύποπτο όχημα και ποια εντολή έδωσε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. 

Πέραμα: Βίντεο από την στιγμή που οι αστυνομικοί «γαζώνουν» το αυτοκίνητο

Κι όλα αυτά γιατί όπως έγινε γνωστό είχε δοθεί εντολή στην πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ του Πειραιά να σταματήσει η καταδίωξη, καθώς ήταν επικίνδυνο και για τους αστυνομικούς και για τους διερχόμενους πολίτες. 

πέραμα αυτοκίνητο

Το κλεμμένο αυτοκίνητο που φέρεται να εμβόλισε τις μηχανές της ΔΙΑΣ

Η ασάφεια, όμως που ακολούθησε προκαλεί ερωτήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες το κέντρο είχε την εικόνα ότι η καταδίωξη είχε σταματήσει, όμως ξαφνικά ενημερώθηκε ότι άλλη ομάδα ΔΙΑΣ, της Δυτικής Αττικής, συνέχισε την καταδίωξη, το κλεμμένο όχημα εμβόλισε τις μηχανές των αστυνομικών κι εκείνοι πυροβόλησαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός υπόπτου. 

Πέραμα: Συνελήφθησαν επτά αστυνομικοί για την ανθρωποκτονία του 20χρονου

Εξετάζεται λοιπόν σοβαρά το αν υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα στους ασυρμάτους και δεν μεταβιβάστηκε η εντολή ή αν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επέλεξαν να μην ακολουθήσουν τις εντολές του κέντρου και με δικιά τους πρωτοβουλία συνέχισαν την καταδίωξη.

Πέραμα: 20χρονος ο νεκρός – Κατηγορούνται οι επτά αστυνομικοί

Το σίγουρο είναι ότι υπήρξαν κενά στην επικοινωνία της ΔΙΑΣ με το κέντρο ελέγχου με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη της καταδίωξης. 

Οι επτά αστυνομικοί, που συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, θα απολογηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top