Επίθεση με βιτριόλι: «Ανεβαίνω έναν ισόβιο Γολγοθά»

«Ποταπά κίνητρα με ηθική μικρότητα» - Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την Έφη

Ανακουφισμένη και δικαιωμένη αισθάνεται η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά από την πρόταση του εισαγγελέα να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. 

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη μέχρι σήμερα στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία μου δίνει πολύ κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω και στον οποίο με έχει υποβάλλει η κατηγορούμενη», είπε μετά από την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας. 

Έφη βιτριόλι

Η Έφη φεύγοντας από το δικαστήριο - star.gr

Επίθεση βιτριόλι: Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, λέει ο εισαγγελέας

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Ιωάννας, Α. Λύτρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για την κατηγορούμενη αναγνωρίζοντας ανθρωποκτόνα πρόθεση στην πράξη της. 

Όπως είπε, η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι 15 χρόνια, ενώ σε πέντε με πεντέμιση χρόνια θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα εκτός φυλακής. 

«Η μεγαλύτερη καταδίκη της πάντως θα είναι ότι η Ιωάννα έχει γίνει σύμβολο αγωνίστριας, δίνοντας κουράγιο με τη στάση της, να μην εγκαταλείπουμε ποτέ την προσπάθεια, ό,τι και να μας συμβεί», είπε. 

Νωρίτερα ο εισαγγελέας ανέφερε πως η κατηγορούμενη ζήτησε μια δίκαιη δίκη και μια δεύτερη ευκαιρία, ωστόσο η ίδια καταδίκασε την Ιωάννα εφ’ όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα έναν Γολγοθά. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Μου γύρισαν τα μάτια και το ‘κανα»

Όπως είπε, είχε σχέδιο εξόντωσης της Ιωάννας, το οποίο είχε οργανώσει με λεπτομέρεια. Την μέρα μάλιστα της επίθεσης παραμόνευε το θύμα της «σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης» και προχώρησε στα σχέδιά της «εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό».

Επίθεση με βιτριόλι: Τα πρώτα λόγια της Ιωάννας μετά την απολογία της Έφης

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Οκτωβρίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top