Επίθεση βιτριόλι: «Παραμόνευε σαν θηρευτής. Ποταπά τα κίνητρά της»

Την ενοχή της 36χρονης για ανθρωποκτονία από προθεση ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή της 36χρονης κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε ο εισαγγελεας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, με τους συγγενείς της Ιωάννας να ξεσπούν σε λυγμούς.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε: «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανο τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασεΠροτείνω να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελεσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ' όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα έναν Γολγοθά».

Επίθεση με βιτριόλι: «Είχε σχέδιο εξόντωσης της Ιωάννας»

Ο εισαγγελέας, ξεκινώντας την αγόρευσή του, σημείωσε πως η κατηγορούμενη ανέπτυξε αισθήματα μίσους για το θύμα εξαιτίας της σχέσης της με τον 40χρονο κι άρχισε να επεξεργάζεται το σχέδιο της εξόντωσής της. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Μου γύρισαν τα μάτια και το ‘κανα»

«Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι», είπε. 

Έφη βιτριόλι

Η κατηγορούμενη φτάνοντας στο δικαστήριο

Η σχέση της κατηγορούμενης με τον 40χρονο αποτελεί για τον εισαγγελέα κομβικό στοιχείο στην υπόθεση, καθώς ήταν εκείνος που άθελά του, με ένα αίτημα φιλίας που έστειλε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, άναψε τη φλόγα του μίσους που άρχισε να καίει την κατηγορούμενη. 

Επίθεση βιτριόλι: «Είχα δει στίγματα από το κινητό του στο σπίτι της»

«Η Ιωάννα με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να τη βοηθήσει (σ.σ. την κατηγορούμενη), να τη συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με το Ν.Ο.. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε “τι κάνεις με αυτόν τον άνθρωπο;”. Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Ν. Ο. δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα», είπε και συνέχισε:

Ιωάννα βιτριόλι

Η Ιωάννα αναμένει την πρόταση του εισαγγελέα

«Από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον Ο., σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. “Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους” είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο».

Απολογία Έφης: «Πήρα την ιδέα για το βιτριόλι από τηλεοπτική εκπομπή»

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι αυτό που πρέπει να απασχολήσει το δικαστήριο είναι όχι αν εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα, αλλά πώς κατάφερε να προμηθευτεί το βιτριόλι. 

Εισαγγελέας: «Παραμόνευε σαν θηρευτής»

Στη συνέχεια περιέγραψε με λεπτομέρειες τις «πρόβες» της 36χρονης, αλλά και την ημέρα της επίθεσης. 

«Εκείνη την ημέρα κρατούσε μαζί της δοχείο, με μεγάλο στόμιο, στο οποίο έχει ένα λίτρο θειικού οξέως σε μεγάλη πυκνότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΔΕΕ. Η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης. Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα βυθισμένη, δυστυχώς για την ίδια, στις σκέψεις της. Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή, ανέβηκε 17 σκαλιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας και συνέχισε:

«Στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, εκείνη σήκωσε βυθισμένη στις σκέψεις της, την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας».

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα θα μπορούσε να πεθάνει»

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του έδειξε τις φωτογραφίες με τα κατεστραμμένα ρούχα της Ιωάννας μετά την επίθεση και φανερά φορτισμένος ανέφερε: «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα, ούτε σε κουρέλια».

Τόνισε μάλιστα ότι το θύμα θα μπορούσε να είχε καταλήξει. 

«Η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνέπεια πέντε παραγόντων. Του ολιγαιμικού σοκ, της καύσης των αεριοφόρων οδών, της θανατηφόρας δόσης που ορίζεται στα 10ml, ενώ εδώ η ποσότητα ήταν τουλάχιστον 1 λίτρο, της διαβρωτικής δράσης του οξέος, το οποίο αν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει βαθύτερα, αλλά και συνεπεία των λοιμώξεων. Η Ιωάννα απέφυγε το μοιραίο για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση της κατηγορούμενης», είπε.

Βιτριόλι: «Τα στοιχεία στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας»

«Συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν απώθησε από τη συνείδηση της την σκέψη. Ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας. Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσει την Ιωάννα. Τέλος η μεθοδικότητα του σχεδίου της, η συστηματική παρακολούθηση, η πρόβα της επίθεσης», είπε ο εισαγγελέας, αναφερόμενος στις προθέσεις της κατηγορούμενης.

Η δίκη διεκόπη για τις 26 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top