Δημογραφικό πρόβλημα: Οι μισοί Έλληνες είναι πλέον άνω των 50 ετών

Το 2030 η Ελλάδα αναμένεται να είναι η γηραιότερη χώρα της Ε.Ε.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και τη στήριξη της οικογένειας/ Βίντεο ΕΡΤ (17/10/21)

Ανησυχητικά είναι τα νέα στοιχεία για το δημογραφικό πρόβλημα, καθώς η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία προβλέπει πως το 2030 η Ελλάδα θα είναι η γηραιότερη χώρα της Ε.Ε. Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη με την Ιταλία να κατέχει την πρωτιά. 

Μιχαηλίδου: Πρώτο βήμα για αλλαγή στο δημογραφικό το επίδομα γέννας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, εκπρόσωποι της κυβέρνησης επισήμαναν ότι το δημογραφικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με «μακρόπνοη στρατηγική και εθνική συνεννόηση», μιλώντας στο συνέδριο του Economist το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας. 

Δωρεάν σπίτι σε νέους γονείς και επίδομα για δεύτερο παιδί

Οι συμμετέχοντες του συνεδρίου συμφώνησαν στο ότι η δημογραφική κρίση αποτελεί απειλή για όλη την Ευρώπη, με τον χρόνο να πιέζει για την εύρεση λύσεων. 

Τα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν πως εδώ και 40 χρόνια μειώνονται οι Έλληνες φοιτητές και μαθητές, γεγονός που σημαίνει ότι μειώνεται ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός. Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον οι μισοί Έλληνες είναι άνω των 50 ετών. 

Υπογεννητικότητα: Μετά τα 30 γίνονται μαμάδες οι Ελληνίδες

Ενδεικτικά, ο ελληνικός πληθυσμός προβλέπεται να μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο μέχρι το 2050 και κατά δύο εκατομμύρια μέχρι το 2070. Αξίζει να σημειωθεί πως η υπογεννητικότητα μαστίζει ήδη τη χώρα μας.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της νέας απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Απογραφή 2021: Ξεκινά τέλος Οκτωβρίου – Οι αλλαγές λόγω κορωνοϊού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top