Έχτιζαν αυθαίρετο... στέκι μέσα στο ΕΜΠ - Το κατεδάφισε η Αστυνομία

Αναζητούνται τέσσερα άτομα για την παράνομη κατασκευή

Το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις πλημμύρες στα πανεπιστήμια από την κακοκαιρία «Μπάλλος»/ 14/10/21

Κατεδαφίστηκε σήμερα έπειτα από συνεννόηση με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική Αρχή, αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από χώρο της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλημμύρισαν κτίρια πανεπιστημίων

Αστυνομικοί συνόδεψαν το πρωί υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου μέσα στον χώρο του ΕΜΠ μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων και στη συνέχεια συνεργεία του δήμου απομάκρυναν τα υλικά.

Το αυθαίρετο τοίχος που χτίστηκε μέσα στο ΕΜΠ/ eurokinissi

Σημειώνεται, ότι χθες, Πέμπτη, ο κοσμήτορας της Σχολής, Σταύρος Κουρκούλης, μαζί με δύο μέλη του πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν τις εργασίες ανέγερσης τοίχου, έξω από τα αμφιθέατρα, καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια.

Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης τούς απώθησαν και τους εξύβρισαν.

Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός πήγε στο ΑΤ Ζωγράφου, όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση. 

Τα οικοδομικά υλικά που μεταφέρθηκαν μέσα στη σχολή του ΕΜΠ/ eurokinissi

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμα τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

Θεοδωρικάκος: «Τα πανεπιστήμια δεν είναι χώρος βίας»

Το γεγονός σχολίασε με ένα tweet και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας πως «τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας». 

«Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας. Οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως χώροι ασφάλειας για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό. Υπηρετούμε τη νομιμότητα και τα πραγματικά δικαιώματα των νέων» έγραψε ο κύριος Θεοδωρικάκος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top