Δήμητρα της Λέσβου: H στιγμή που παρασύρθηκε από ΙΧ - Δείτε εικόνες

Ο 84χρονος οδηγός την παράτησε ολομόναχη – Ψυχορραγούσε δύο ώρες

Υλικό από τις εκθέσεις των πραγματογνωμόνων σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 64χρονου Δημήτρη Καλογιάννη, γνωστού και ως «Δήμητρα της Λέσβου», παρουσίασε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Πρόκειται για φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, αλλά και λεπτομέρειες για τις συνθήκες του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη τον περασμένο Απρίλιο. 

Δήμητρα της Λέσβου: Συνελήφθη o οδηγός που τη χτύπησε και την εγκατέλειψε

Όπως είπε η Άρια Καλύβα, τα δύο πολυσέλιδα υπομνήματα που υπογράφουν ο διορισμένος από την Τροχαία Καλλιθέας μηχανολόγος μηχανικός κ. Φίλιππος Μπρέζας και ο πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κ. Αναστάσιος Δέδες, δίνουν όλη την εικόνα της τραγωδίας που σημειώθηκε στις 05:10 τα ξημερώματα της 9ης Απριλίου στην παραλιακή. 

Δήμητρα της Λέσβου: Η σορός της έχει ταφεί - «Έφυγε άδικα»

Οι δύο πραγματογνώμονες κατάφεραν να ακτινογραφήσουν τις κινήσεις του 84χρονου οδηγού της μαύρης Mercedes, που αμέσως μετά την παράσυρση της «Δήμητρας της Λέσβου» όχι μόνο δε σταμάτησε να βοηθήσει άλλα έφυγε και 1.9 χιλιόμετρα μακριά και στη συνέχεια στάθμευσε το όχημα στη λεωφόρο Συγγρού, κατέβηκε κάτω και «ξεκόλλησε» τα απομεινάρια από τα ρούχα της Δήμητρας που ψυχορραγούσε αβοήθητη στην άσφαλτο.

Η έκθεση αυτοψίας της Τροχαίας

Από την έκθεση αυτοψίας της Τροχαίας αποκαλύπτεται πως η Δήμητρα χαροπάλευε για δύο και περισσότερες ώρες αβοήθητη στην άκρη της λεωφόρου Ποσειδώνος και αν επέστρεφε ο οδηγός για να τη βοηθήσει, πιθανόν σήμερα να ήταν ζωντανή. 

Δήμητρα της Λέσβου: Ταυτοποιήθηκε η σορός της

«Τραυματίας πεζός ανευρέθη στον τόπο του ατυχήματος και διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Τζάνειο. Το όχημα, την 07:50 ώρα της ιδίας, ανευρέθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ σταθμευμένο και ασφαλισμένο στον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού 183. Το όχημα έφερε υλικές ζημιές στο εμπρόσθιο δεξιό μέρος, στη δεξιά εμπρόσθια πλευρά και στον δεξιό καθρέπτη, καθώς έλειπε το κάλυμμα του. Παραπλεύρως του σταθμευμένου οχήματος και δεξιά αυτού ανευρέθησαν τμήματα ενδυμάτων ερυθρού χρώματος», αναφέρει η έκθεση.

Τα φωτογραφικά καρέ

Σύμφωνα με τα πορίσματα, ο τόπος του συμβάντος βρίσκεται στη Λ. Ποσειδώνος, στο Δέλτα Φαλήρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Γλυφάδα προς Αθήνα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου της Αττικής.

Δήμητρα της Λέσβου: «99% πιστεύω ότι είναι νεκρή»

Σύμφωνα με όλες τι ενδείξεις το αυτοκίνητο κινείτο στη Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Γλυφάδα προς Αθήνα στην πρώτη από δεξιά λωρίδα. Το όχημα ακινητοποιήθηκε 1,5 χλμ. περίπου από το σημείο του συμβάντος, ενώ η τροχαία ενημερώθηκε από την ιδιοκτήτρια του οχήματος ότι ο οδηγός βρισκόταν σε ιδιωτική κλινική. 

«Δήμητρα» της Λέσβου: «Είχε προβλήματα με τους κατοίκους στο νησί»

Οι κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας μάλιστα που υπάρχουν στην περιοχή κατέγραψαν όλη την πορεία του αυτοκινήτου μέχρι που χτύπησε τη Δήμητρα, αλλά και τις ενέργειες του ηλικιωμένου οδηγού μετά την παράσυρσή της. 

Τα ευρήματα της Τροχαίας

Από την Τροχαία κατά την άφιξή της καταγράφηκαν τα παρακάτω σημαντικά στοιχεία:

  • Την ημέρα του συμβάντος υπήρχε καλοκαιρία και η κατάσταση του οδοστρώματος ήταν ξηρή.
  • Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στο σημείο του συμβάντος ήταν 50 χλμ/ώρα λόγω ρυθμιστικής πινακίδας (P-32).
  • Ήταν μέρα με επαρκή φωτισμό και η ορατότητα δεν περιοριζόταν από φυσικά ή τεχνητά εμπόδια.
  • Δεν ανευρέθηκαν ίχνη τροχοπέδησης και ίχνη πλάγιας ολίσθησης.
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν κανονική και των πεζών μηδενική.
  • Ανευρέθη πλαστικό κάλυμμα δεξιού καθρέπτη και μαύρο άρβυλο του πεζού στον τόπο του συμβάντος.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top