Δήμητρα της Λέσβου: Ταυτοποιήθηκε η σορός της

Έπεσε θύμα τροχαίου δύο μήνες πριν η Δημήτρη Καλογιάννη

Όσα είπαν για εκείνη κάτοικοι του νησιού / Βίντεο: Αλήθειες με τη Ζήνα

Τραγικό επίλογο είχε η αναζήτηση της Δημήτρη Καλογιάννη, γνωστής και ως «Δήμητρα της Λέσβου». Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικηγόρος της οικογένειας ενημερώθηκε χθες από την Τροχαία ότι ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά της αποτυπώματα.

Δήμητρα της Λέσβου: «99% πιστεύω ότι είναι νεκρή»

Όπως αποδείχτηκε, η Δημήτρα έπεσε θύμα τροχαίου πριν δύο μήνες, λίγες ημέρες αφότου έφυγε από το Δρομοκαΐτειο. Στις 9 Απριλίου η σορός της μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοκοσομείο και έμεινε εκεί έως τις 18 Μαΐου, όποτε και μεταφέρθηκε στον ιατροδικαστή. Λόγω της κακής κατάστασης των ψυγείων, η σορός ήταν αλλοιωμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα του τροχαίου δυστυχήματος, η αστυνομία είχε εκδόσει δελτίο Τύπου όπου ανέφερε: 

«Την 9-4-2021 και περί ώρα 05:10, επί της Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, περιοχής Δήμου Π. Φαλήρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα (παράσυρση), κατά το οποίο τραυματίσθηκε θανάσιμα, από διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας πεζός. Ο πεζός, ηλικίας περίπου 65-70 ετών, αναστήματος 1,75μ., κανονικής σωματικής διάπλασης, με γκρίζα μαλλιά, φορούσε κατά την ώρα του ατυχήματος λευκό κοντό παντελόνι (σορτς) και κοντομάνικη μπλούζα κόκκινου και κίτρινου χρώματος. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτηση οικείων του ανωτέρω παθόντος, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας, στα τηλέφωνα 210-9542093 και 210-9542001».

Ποια ήταν η «Δήμητρα της Λέσβου»

Η Δήμητρα ή η Δημήτρης, όπως ήθελε να τη φωνάζουν, γεννήθηκε κι έζησε στη Σκάλα Συκαμνιάς στη Λέσβο. 

Επέστρεψε στο νησί για να φροντίσει τη μητέρα και τον πατέρα της, παρόλο που εκείνοι την είχαν κλείσει σε ψυχιατρείο, αφού δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι ήταν μια γυναίκα εγκλωβισμένη σε ένα αντρικό σώμα. Τους συγχώρεσε ακόμα και το γεγονός ότι της έδιναν ψυχοφάρμακα κρυφά. 

Το ντοκιμαντέρ της Τζέλης Χατζηδημητρίου

Στάθηκε δίπλα τους μέχρι που έφυγαν από τη ζωή και μετά απελευθερώθηκε. Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα, έκανε μοναχικούς περιπάτους κι όταν οι πρώτοι πρόσφυγες άρχισαν να φτάνουν στις ακτές της Σκάλας, άνοιξε το σπίτι της και την αγκαλιά της για να τους υποδεχτεί.

Σε ντοκιμαντέρ της Τζέλης Χατζηδημητρίου είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τη σχέση με την οικογένειά του και τους συγχωριανούς του. 

«Με τους περισσότερους εδώ δε λέω ούτε καλημέρα. Πέρασα πολλές δύσκολες καταστάσεις και κανείς δε με βοήθησε. Ούτε τα αδέρφια μου. Μόνος μου ξεπέρασα όλα τα δύσκολα και τα ξεπέρασα. Δεν κρατάω σε κανένα κακία, απλώς δεν τους θέλω στη ζωή μου», είχε πει.

Πριν λίγο καιρό ανήλικοι είχαν εισβάλει στο σπίτι της, τη χλεύασαν, την παρενόχλησαν, βασάνισαν την ψυχή της και τα κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα. 

Μετά από αυτό η  Δημήτρης κατέληξε και πάλι στο Δρομοκαΐτειο, όμως στις 9 Απριλίου δραπέτευσε και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη της μέχρι τις 26 Μαΐου που βγήκε το Silver Alert. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top