Άλμπερτ Μπουρλά: «Μέχρι το τέλος του έτους το φάρμακο κατά του κορωνοϊού»

Τι είπε για πανδημία, τρίτη δόση και μεταλλάξεις ο CEO της Pfizer

«Είμαι αισιόδοξος γιατί είμαι Έλληνας» δήλωσε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, κι εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε ικανοποιητικά στοιχεία για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού.

Αναφορικά με την κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά 5- 11 ετών και κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές, ο κ. Μπουρλά είπε στην αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ότι «εμείς για να υποβάλουμε αίτηση σημαίνει ότι αισθανόμαστε πολύ δυνατά ότι είναι αποτελεσματικό, ότι είναι ασφαλές και ότι χρειάζεται. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν οι Αρχές κι εφόσον το εγκρίνουν, όπως και περιμένω, τότε συμβουλεύω όλους να το κάνουν».

Κορωνοϊός: Η Pfizer ζητά τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στις ΗΠΑ

Για την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer ανέφερε ότι κάποιες χώρες τη συστήνουν πολύ πιο ευρέως από κάποιες άλλες. «Πιστεύω ό,τι αποφασίσει η Ε.Ε. θα πρέπει να ακολουθηθεί και εδώ» σημείωσε. 

Εμβόλιο: Τρίτη δόση για τους άνω των 50 - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας κι αν θα την αντιμετωπίζουμε σε λίγο καιρό όπως την εποχική γρίπη, ο Άλμπερτ Μπουρλά σημείωσε ότι «τα εμβόλια που έχουμε είναι πολύ αποτελεσματικά και εμείς όπως και άλλοι εργάζονται αυτή τη στιγμή και στην εύρεση θεραπείας. Το πρόβλημα είναι ότι η πανδημία είναι πολύ διαδεδομένη και ότι ο ιός αυτός μεταλλάσσεται. Επομένως θα πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό».

Όπως εξήγησε, αν προκύψει κάποια μετάλλαξη που δεν αντιμετωπίζεται με τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας, «θα μπορέσουμε να έχουμε μέσα σε 100 μέρες ένα καινούριο εμβόλιο για το στέλεχος που θα έχει πρόβλημα». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα στέλεχος που δεν καλύπτεται από το εμβόλιο της Pfizer.

Φάρμακο κατά του κορωνοϊού: «Θα ξέρουμε πριν το τέλος του χρόνου»

Τέλος, αναφερόμενος στην ετοιμασία ενός νέου αντιικού φαρμάκου, είπε ότι εργάζονται σε ένα φάρμακο που χορηγείται από το στόμα και η διαφορά σε σχέση με τα ενέσιμα είναι ότι μπορεί να δίνεται στο σπίτι.

«Οι μελέτες γίνονται αυτή τη στιγμή κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πριν οι μελέτες αποκαλύψουν τα αποτελέσματα. Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι η μελέτη θα είναι επιτυχής. Ελπίζω ότι θα είναι καλά τα νέα και θα ξέρουμε πριν από το τέλος του χρόνου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top