Σχολεία: Χωρίς απουσίες οι μαθητές τη μέρα του εμβολιασμού τους

Τι προβλέπει νέα εγκύκλιος- Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr

Aποκάλυψη Star: Oι γονείς καταχωρούν ψευδείς δηλώσεις self- test/ κεντρικό δελτίο Star 17/9/21

Με εγκύκλιο που εστάλη σε όλα τα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν στους μαθητές που έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους. 

Σύμφωνα με αυτή προβλέπεται οι μαθητές και οι μαθήτριες που εμβολιάζονται να μπορούν να απουσιάζουν από τις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους. Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. 

Οι απουσίες των μαθητών και μαθητριών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον Διευθυντή  το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους. 

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν τα δύο πρώτα σχολικά τμήματα λόγω κρουσμάτων

Βάσει των στοιχείων που αναρτά καθημερινά το υπουργείο Παιδείας, μέχρι σήμερα μόνο ορισμένα τμήματα σε επτά σχολεία της χώρας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων covid-19. 

Η νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr

Σε λειτουργία είναι πλέον η πλατφόρμα edupass.gov.gr, προκειμένου να καταχωρούν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί τις δηλώσεις με τα αποτελέσματα των τεστ διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό (self test, rapid, PCR) ή τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μέσω αυτής της πλατφόρμας ελέγχονται οι προϋποθέσεις για τη φυσική παρουσία τους στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές μονάδες.

Self test: Έρχεται νέα πλατφόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων για την Εκπαίδευση

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet είτε των σπουδαστών, φοιτητών είτε των γονέων ανήλικων μαθητών και εκεί θα δηλώνονται οι προϋποθέσεις με βάση των οποίων θα επιτρέπεται ή όχι η είσοδος σε εκπαιδευτικές δομές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top