Self test: Έρχεται νέα πλατφόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων για την Εκπαίδευση

Πώς θα λειτουργεί το edupass.gov.gr και ποιους αφορά

Aποκάλυψη Star: Oι γονείς καταχωρούν ψευδείς δηλώσεις self- test/ κεντρικό δελτίο Star 17/9/21

Νέα πλατφόρμα έρχεται για την καταχώρηση των αποτελεσμάτων των self- test, rapid test και των PCR από μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Το νέο εργαλείο θα λέγεται edupass.gov.gr και θα αφήσει πίσω του το... self-testing.gov.gr και τη σχολική κάρτα.

Self test - σχολεία: Πώς θα βγάλετε τη σχολική κάρτα

Η λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, edupass.gov.gr, προβλέπεται με διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή. Δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, αλλά αναμένεται να γίνει σύντομα. 

Σχολεία: Δεκάδες μαθητές χωρίς self test- Γονείς δηλώνουν ψευδές αποτέλεσμα

«Η νέα πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) και θα στοχεύει στον έλεγχο τήρησης των υγειονομικών προϋποθέσεων, ανάλογα με την ιδιότητά τους, για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές, ανεξαρτήτως βαθμίδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας. 

Πώς θα λειτουργεί η νέα πλατφόρμα

Οι ενδιαφερόμενοι, μέλη της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, θα δηλώνουν στην πλατφόρμα την προϋπόθεση που πληρούται για τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία (εμβολιασμός, νόσηση, αρνητικό αποτέλεσμα PCR/rapid test ή self test), ανάλογα με τα ισχύοντα ανά περίπτωση υγειονομικά μέτρα και την ηλικιακή ομάδα, όπου εντάσσεται κάθε φυσικό πρόσωπο.

Η εν λόγω πλατφόρμα διασυνδέεται με το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών, το Εθνικό Μητρώο Ασθενών και την ειδική πλατφόρμα του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID -19 και ελέγχεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής ανά περίπτωση. Τα στοιχεία  θα αποστέλλονται στη θυρίδα κάθε εκπαιδευτικής δομής που θα καταχωρεί ο αιτών και βάσει αυτών θα καθίσταται δυνατή η συμμετοχή του στην εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία.

Τα δεδομένα θα διατηρούνται για 7 ημέρες από καταχώρησή τους στη θυρίδα εκπαιδευτικής δομής. Με την πάροδο του χρονικού αυτού διαστήματος, θα διαγράΦονται αυτόματα από θυρίδα.

Ακόμη, τα δεδομένα που θα αποστέλλονται στη θυρίδα της εκπαιδευτικής δομής δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως παρουσιολόγιο για άλλον σκοπό πέραν των ρητώς οριζόμενων.

«Στόχος του edupass.gov.gr είναι να συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, στη θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Ως την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας εξακολουθούν να δηλώνουν αποτελέσματα ελέγχου και να εκδίδουν βεβαιώσεις μέσω του self-testing.gov.gr» σημειώνει το υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top