Σχολεία: Δεκάδες μαθητές χωρίς self test- Γονείς δηλώνουν ψευδές αποτέλεσμα

Ανησυχία από τους εκπαιδευτικούς

Μεγάλη ανησυχία για τη διάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού μέσα στα σχολεία επικρατεί μεταξύ εκπαιδευτικών, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί. 

Κορωνοϊός: Ένα στα τέσσερα κρούσματα αφορά παιδιά - Ανησυχία για τα σχολεία

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υπάρχουν καταγγελίες από καθηγητές και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας ότι δεκάδες γονείς δεν κάνουν κανένα self test στα παιδιά και τα στέλνουν χωρίς έλεγχο στο σχολείο.

Δηλαδή, τους δίνουν στο χέρι μια υπεύθυνη δήλωση ότι το παιδί έκανε τεστ ή δηλώνουν ψευδώς ότι έχει γίνει το τεστ και ειναι αρνητικό. 

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι σε κάθε τμήμα υπάρχουν τέτοια παιδιά που δεν κάνουν self test και θέτουν σε κίνδυνο τους συμμαθητές τους και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και τους γονείς και τους παππούδες των παιδιών.

Κορωνοϊός: Ένα στα τέσσερα κρούσματα εντοπίζεται σε παιδί

Σημειώνεται ότι ήδη πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ χιλιάδες διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων τα 17.828 ήταν μοριακά και τα 330.210 ήταν rapid tests.

Από τον εκτεταμένο έλεγχο, εντοπίστηκαν συνολικά 2.919 νέα κρούσματα, τα 805 από αυτά σε ανήλικους, δηλαδή πάνω από ένα στα τέσσερα κρούσματα εντοπίζεται σε παιδί. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top