«Αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη»

Όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

Όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, στην ανάγκη για αύξηση των εμβολιασμών αλλά και τα κρούσματα στα παιδιά αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου

Κορωνοϊός: 2.232 νέα κρούσματα - 33 νεκροί και 326 διασωληνωμένοι

Αρχίζοντας, η καθηγήτρια επεσήμανε ότι η εικόνα της χώρας παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και σταθεροποίησης, με εξαίρεση τη Βόρεια Ελλάδα. 

Κορωνοϊός: 511 νέα κρούσματα στην Αττική - Υψηλά σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Αναφερόμενη στην διάδοση του κορωνοϊού στα παιδιά, τόνισε πως με δύο self test την εβδομάδα στα σχολεία, 1 στα 3 κρούσματα αφορά σε παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών. Ωστόσο, επανέλαβε πως σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σημαντικά χαμηλότερος από αυτόν του Αυγούστου.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά σχολικής ηλικίας παρατηρείται αποκλειστικά και μόνο σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Τα σχολεία αποτελούν τον καθρέφτη της κοινότητας.

Η κ. Παπαευαγγέλου εξήγησε πως επικρατεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση και έτσι με αυξημένο αριθμό στα σχολεία, έχουμε επίσης υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε ηλικίες 35-45 που είναι οι γονείς τους.

Παπαευαγγέλου: «Στο 90% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης»

Πάνω από 90% είναι η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές στη βόρεια Ελλάδα.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως παρατηρείται πτωτική τάση και στον αριθμό των θανάτων από τον κορωνοϊό, τόνισε όμως πως ο αριθμός των θανάτων στην ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών παραμένει σταθερός.

«Οι ανεμβολίαστοι ηλικίας άνω τον 60 ετών έχουν 20 φορές υψηλότερο κίνδυνο να νοσηλευτούν και 12 φορές να χάσουν τη ζωή τους σε σχέση με εμβολιασμένους» σημείωσε στη συνέχεια η καθηγήτρια που τόνισε πως εν όψει του χειμώνα πρέπει «να πείσουμε έναν έναν του ανθρώπους ηλικίας άνω των 50 να εμβολιαστούν. Να το πάρουν απόφαση πως αν δεν εμβολιαστούν θα νοσήσουν και ενδεχομένως να κινδυνεύσουν».

Τέλος, υπογράμμισε πως παρατηρείται αύξηση του ποσοστού διασωληνωμένων ασθενών ηλικίας 55-64 ετών που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top