Mad Clip: Το πόρισμα του πραγματογνώμονα για το θανατηφόρο τροχαίο

Ποια ήταν τα αίτια

Όσα είπε στο star.gr ο πραγματογνώμονας της οικογένειας του Mad Clip Παναγιώτης Μαδιάς για τα ευρήματα από τον τεχνικό έλεγχο στο αυτοκίνητο του τράπερ. 

Τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή στον τράπερ Mad Clip φέρνει στο φως το πόρισμα του πραγματογνώμονα που διόρισε η οικογένειά του. 

Η εφημερίδα «Real News» δημοσιεύει αναλυτικά το πόρισμα αυτό, το οποίο αναφέρει:

Ο πατέρας του Mad clip αποκαλύπτει: «Ξέρω τι συνέβη στο τροχαίο»

«Η ταχύτητα πρόσκρουσης του αυτοκινήτου στη μεταλλική κολώνα ήταν μικρότερη της αρχικής ταχύτητας του οχήματος, η οποία υπολογίζεται στα 134χλμ/ώρα, λόγω της επιβράδυνσης που υφίσταται το όχημα ολισθαίνοντας με τους τροχούς του. Έτσι, την ταχύτητα πρόσκρουσης την υπολογίσαμε στα 80-85χλμ/ώρα. Σε παρόμοιες προσκρούσεις είχαμε θανατηφόρους τραυματισμούς ακόμη και με 65χλμ/ώρα».

Στη συνέχεια ο κ. Μαδιά αναφέρεται στη μοιραία εκτροπή της Porsche και σημειώνει:

Mad Clip: Τι έδειξε η αυτοψία στο αυτοκίνητο - Τα σενάρια για το δυστύχημα

«Την 5η μέρα μετά το συμβάν υπέπεσε στην αντίληψή μου υλικό από τις κάμερες του παρακείμενου πρατηρίων καυσίμων και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εμπλοκής κάποιου άλλου οχήματος, ζώου ή πεζού.

Ερμηνεύοντας λοιπόν το υλικό παρατηρήσαμε τα εξής: Το αυτοκίνητο εξέρχεται με επιτυχία το καμπυλόγραμμο τόξο της δεξιάς στροφής και μέσα στην ευθεία παρατηρείται μια πολύ μικρή δεξιόστροφη κίνηση (μικρή περιστροφή) του αυτοκινήτου και εν συνεχεία βλέπουμε όλως παραδόξως μια αλλοπρόσαλλη και μη αναμενόμενη εντελώς ξαφνική εκτροπή του αυτοκινήτου με φόρα και κατεύθυνση αριστερόστροφη. Εν συνεχεία επέρχεται η πρόσκρουσή του στο μεταλλικό ιστό φωτισμού αφού προηγουμένως διέγραψε τόξο 210 μοιρών».

Mad Clip: H πραγματική αιτία θανάτου και οι φήμες για έμφραγμα

Ο κ. Μαδιάς εκτιμά ότι δύο είναι τα αίτια του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή στον τράπερ.

«Η πιθανολογούμενη εκτίμησή μου ως προς τα αίτια είναι ότι αυτά θα πρέπει να αναζητηθούν στο αν συνέβη κάτι στον οδηγό ή στο αυτοκίνητο, μήπως σε αυτή τη στιγμή ο οδηγός, αντιλαμβανόμενος ότι πάει να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, προβαίνει σε ξαφνικό υπερδιορθωτικό ελιγμό προς τα αριστερά χάνοντας εντελώς τον έλεγχο του οχήματος, με τα επερχόμενα αποτελέσματα», σημειώνει.

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου

Τέλος όσον αφορά την κατάσταση των ελαστικών του οχήματος, το πόρισμα αναφέρει:

Mad Clip - Ηχητικό ντοκουμέντο: Με αυτά τα λάστιχα, θα φύγω σε καμία στροφή

«Κατά τον έλεγχο των ελαστικών του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ήταν σε καλή κατάσταση και με υπόλοιπο χρόνο ζωής.  Ο τύπος των ελαστικών ήταν Semi Slick που είναι ένα ελαστικό πίστας βελτιστοποιημένο για χρήση σε στεγνή πίστα και η τελευταία έκδοσή του για κορυφαίες επιδόσεις σε στεγνές πίστες αγώνων. Σε βρεγμένες πίστες ή δρόμους, τα ίδια ελαστικά και ειδικά όταν είναι φθαρμένα, μπορούν να επηρεαστούν πάρα πολύ από φαινόμενα υδρολίσθησης».

Το χρονικό του θανατηφόρου τροχαίου

Ο γνωστός τράπερ έχασε τον έλεγχο της Porsche που οδηγούσε με αποτέλεσμα το όχημά του να καρφωθεί σε δέντρο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην εκκλησία Παναγία Φανερωμένη, στο ρεύμα προς Αθήνα, τα ξημερώματα στις 2ας Σεπτεμβρίου.

Κηδεία Mad Clip - Φώναζε η μητέρα του: «Όλα τα ξέρω!»

Πριν το τροχαίο ο 34χρονος βρισκόταν σε γάμο φίλου του. Οι άντρες της πυροσβεστικής, έκαναν δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν από το όχημα. 

Ο τραγουδιστής ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top